NEIZVJESTAN STATUS

Jefferson u Pušnikovoj nemilosti

Utorak, 02. kolovoza 2016. 09:13 Napisao/la  SC

Jefferson i Billyi u ovom trenutku ne uživaju trenerovo povjerenje


Poslije pobjede u derbiju Svetog Duje nad najbližim susjedom Splitom, trener Hajduka Marijan Pušnik javno je obznanio ono što se danima šuškalo: za bolje prezentacije trebaju najmanje tri igrača, desni branič, zadnji vezni te desni krilni napadač.

Ništa čudno, bilo je jasno da Juranović ne može igrati na poziciji desnog beka. U gradskom derbiju Splitovac Pešić prolazio je pored njega kao da ga nema, dok u fazi napada gotovo da niti jednom nije ubacio pravu loptu sa svoje pozicije.

Od kako je preuzeo momčad Pušnik nije zadovoljan igrom Jeffersona iako je minule sezona "Žef" bio jedan od boljih Hajdukovaca. Što se događa sa njim? Istina je da u fazi obrane dosta dobro obavlja svoj posao, Pušnik misli da mora još bolje zatvarati prostor ispred zadnje linije, dok je u fazi napada neučinkovit.

Gotovo svaku loptu koja oduzme protivničkom igraču, odmah vrati suparničkoj momčadi. Nije na "ti" sa loptom u napadačkom dijelu. To je očigledno.

Ukrajinac Billyi zbog ozljede nije odradio pripreme sa momčadi, možda mu je to mogla biti olakotna okolnost. Međutim, "Hajdukov Ćiro", kako nazivaju Pušnika, ne priznaje nikakve alibija. Kod njega vrijedi može ili ne može, znaš ili ne znaš.

Jefferson i Billyi u ovom trenutku ne uživaju trenerovo povjerenje, igrat će dok sportski direktor Mario Branco ne dovede kvalitetnijeg igrača.

Desno krilo? Na toj poziciji Pušnik je do sada koristio Sušića, Kožulja, pa čak Ercega, Tudora i Mujana. Nitko od njih po vokaciji nije klasično desno krilo.

Traži Hajdukov strate brzanca, koji će probijati protivničku obranu.

Najveći Pušnikov problem je što momčad ne igra dobro, na terenu se ne vidi trenerova ruka. Za sada samo sreća i Ohandza drže Pušnika na klupi!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.