Jan Mlakar: Simon Rožman je ostavio najdublji trag u mojoj karijeri

Četvrtak, 16. prosinca 2021. 19:31 Napisao/la  T. B.
Jan Mlakar
Jan Mlakar

 Jan Mlakar u ovoj sezoni je zabio šest golova, sve u gostima.

- Želja mi je zatresti mrežu i na Poljudu, ali ne sekiram se zbog toga. Sigurno bi mi bilo drago i tu zabiti, a znam da će to biti u nekom važnom trenutku. Protiv Osijeka igramo bitnu utakmicu, zadnju ove godine. Pobjedom možemo puno dobiti, porazom možemo puno izgubiti. Ući ćemo u utakmicu s ciljem da nametnemo našu igru i pobijedimo. Oni su na tablici gdje jesu, imaju kvalitet. Treba imati respekt prema njima i ući u utakmicu sto posto. Ako ćemo mi biti pravi, ja se ne bojim. Kompaktni su, znaju što im je cilj. Igraju na rezultat, ne na ljepotu, kaže Mlakar.

Atmosfera uokolo kluba je takva da se čini kako će sve ulaznice biti rasprodane?

- Jako nam je drago zbog svega toga i dat ćemo sve od sebe da razveselimo navijače. Osjetio sam atmosferu na Poljudu kad sam ušao za Sloveniju protiv Hrvatske. Pamtit ću je cijeli život, a još kad sam ušao, dobio sam pljesak, što nisam očekivao. Svi su pjevali još prije utakmice, bio je dobar osjećaj biti tu.

Kako ste zadovoljni svojim igrama?

- Jesen je mogla biti bolja i lošija. Imao sam ozljedu, mislim da je to sad iza mene. Sada se jako dobro osjećam mentalno i fizički, ima tu još prostora za napredak. Kad razmišljam kako mi ide, sjetim se ovog perioda u Mariboru kad nije išlo sve po planu, a na kraju sam postao najbolji strijelac lige. Ništa još nije gotovo, uvijek moraš biti pozitivan, a na kraju se svode računi.

Koji je trener na vas ostavio najsnažniji dojam u karijeri?

- Simon Rožman, volio sam njegov stil igre. Imao sam u karijeri dosta dobrih trenera, Paulo Sousa je bio prvi kad sam ušao u seniorski nogomet.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.