JADRANSKI DERBI Stiže euforični Hajduk predvođen razigranim Mijom Caktašom

Srijeda, 13. veljače 2019. 10:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Uspio je očigledno Hajdukov trener unijeti mir u svlačionicu, uvjeriti igrače da igraju bez straha, da nema razloga za paniku ni kada prime gol

Mijo Caktaš (Hajduk) i Domagoj Pavičić (Rijeka)
Mijo Caktaš (Hajduk) i Domagoj Pavičić (Rijeka) Foto: Lario Tus

 

Riječani su uvjerljivo slavili u Zaprešiću u dvoboju sa Interom (3:0), dok su Splićani pobijedili Lokomotivu rezultatom 2:1 i to pred 17.308 gledatelja.

Nakon 126 dana, koliko je trajala zabrana, gledatelji su se u velikom broju vratili na tribine. Ovakvom posjetom mogu se pohvaliti tek rijekte momčadi diljem Europe.

Nakon pobjeda protiv Osijeka u Gradskom vrtu te Lokomotive na Poljudu, izravnih konkurenata u borbi za jedno od mjesta koje vode u kvalifikacije za Europsku ligu, igrači trenera Siniše Oreščanina s mnogo samopouzdanja, a još više optimizma dočekuju sraz sa Rijekom.

Odigrali su u ogledu sa "lokosima" bijeli svoju najbolju utakmice dosadašnjeg dijela sezone.

Uspio je očigledno Hajdukov trener unijeti mir u svlačionicu, uvjeriti igrače da igraju bez straha, da nema razloga za paniku ni kada prime gol.

Stoga ne treba čuditi euforija, posebice kod navijača, ali i igrača Hajduka.

Pred ovakve utakmice uvijek se traži igrač koji bi mogao riješti dvoboj.

Hajdukov ključni igrač trebao bi prema svim pokazateljima biti najiskusniji u redovima bijelih, Mijo Caktaš.

Caktaš bio je strijelac jedinog pobjednosnog gola u utakmici protiv Osijeka, njegovim golom Splićani su slavili u ogledu sa Lokomotivom.

Bio je to njegov 40. gol u HNL–u, četvrti je strijelac bijelih od kada se igra hrvatska liga, dijeli treće mjesto s Nenadom Pralijom.

Drugi je Zvonimir Deranja s postignutih 53 gola, dok je uvjerljivo sam na čelu liste strijelaca Tomislav Erceg, koji je 81 puta zatresao protivničku mrežu.

Još ima nekoliko zanimljivosti vezanih uz Caktaša i utakmica protiv Rijeke.

Caktaš je prvi gol za Hajduk postigao 21. ožujka 2012. godine, kada je momčad sa Poljuda slavila na Kantridi sa uvjerljivih 3:0. Dva gola je zabio Ante Vukušić.

U prvom krugu prvenstva dvoboj na Rujevici završio je rezultatom 1:1.

Za domaćine strijelac je bio Puljić, dok je za goste poravnao Caktaš u 87. minuti udarcem s bijele točke.

Sve se u igri Hajduka vrti oko Mije Caktaša.

Od najbolje plaćenog Hajdukovca očekuje se najviše na svakoj utakmici, pa tako i subotu na Rujevici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.