JADRANSKI DERBI Lovre Kalinić, vratar Hajduka: Još uvijek nas boli poraz koji smo doživjeli na Poljudu

Petak, 22. travnja 2016. 10:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Riječani su nam dužnici, četiri godine Hajduk nije slavio u utakmicama Jadranskog derbija i mislim da je došlo vrijeme da prekinemo tu negativnu  tradiciju, kaže Kalinić


Posljednji puta Hajduk je pobijedio Rijeku 21. ožujka 2012. godine, i to na Kantridi kada su Splićani slavili sa uvjerljivih 3:0. Strijelci su bili dva puta Vukušić, dok se jednom u listu strijelaca upisao Caktaš. Bila je to oproštajna utakmica Krasimira Balakova na klupi momčadi sa Poljuda.

U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi, Hajduk je domaćin Rijeci koja još ima teoretske šanse da osvoji titulu prvaka, četiri kola prije kraja prvenstva Dinamo ima četiri boda prednosti.

Kapetan i čuvar mreže bijelih, Lovre Kalinić, već je ove sezone oborio jedan klupski rekord, 775 minuta uspio je sačuvati mrežu netaknutnom. Na sedam posljednjih utakmica Splićani nisu primili zgoditak. Kalinić je branio šest utakmica, jednom je vrata čuvao mladi Grbić jer Kalinić nije mogao braniti zbog tri žuta kartona.

- Rijeka dolazi pod imperativom pobjede, Riječani žele ostati sa Dinamom u borbi za titulu prvaka i na njima je pritisak. S druge strane mi smo osigurali treće mjesto koje nas vodi u Europsku ligu, možemo igrati rasterećeni. Međutim, Riječani su nam dužnici, četiri godine Hajduk nije slavio u utakmicama Jadranskog derbija i mislim da je došlo vrijeme da prekinemo tu negativnu i neugodnu tradiciju, kazao je Kalinić.

U dosadašnje tri utakmice Rijeka je dva puta slavila. U prvoj utakmici na Rujevici susret je završio bez golova (0:0), potom su momci Matjaža Keka na Poljudu 1. stuednog 2015. godine slavili sa uvjerljivih 3:0, da bi na startu drugog dijela sezona na Rujevici pobijedili sa 1:0.

- Još uvijek nas boli poraz koji smo doživjeli na Poljudu, kada smo poraženi sa 0:3. Izvukli smo pouke iz toga poraza, vjerujem da će u nedjelju sve puno ljepše izgledati za nas, kaže Kalinić.

Nakon pobjede nad Lokomotiva Torcida je skandirala "Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu..." I navijači očekuju pobjedu protiv Rijeke:

- Zaslužili su navijači pobjedu nad Rijekom, bez njihove podrške sa tribina teško bismo ostvarili svoj cilj, plasman u Europsku ligu. Vjerujem da ćemo se odužiti navijačima na najbolji mogući način, da ćemo pobijediti Rijeku, zaključuje Kalinić.

Trener Hajduka Damir Burić sigurno dvoboj s Rijekom ne može računati na Juranovića, koji ima tri žuta kartona te na Nžića, koji je u finišu susreta sa Lokomotivom u sudaru glavama zadobio potres mozga i za njega je sezona završena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.