Ivo Baldasar u petak zakazao sastanak s čelnicima Hajduka, predstavnicima Torcide i udruge Naš Hajduk

Četvrtak, 31. ožujka 2016. 20:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Svi znaju da klub vodi udruga Naš Hajduk, koju nitko ne poziva na odgovornost


Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar zakazao je za 1. travnja (nije prvoaprilska šala!) sastanak u Banovini na koji je pozvao cjelokupni Nadzorni odbor Hajduka, predsjednika kluba Marina Brbića, predsjednika Skupštine i dioničara Vinka Radovanija, članove KN Torcida i udruge Naš Hajduk.

Prije desetak dana održana je sjednica NO-a, koja nije dovršena. Dogovoren je da ista nastavi u petak poslijepodne nakon što završi sastanak u Banovini.

Nakon poraza i sramotne igre bijelih u prvoj utakmici poluzavršnice Kupa Hrvatske protiv Dinama na Poljudu, sportski direktor Goran Vučević stavio na raspolaganje mandat predsjedniku Brbiću. Na sjednici NO došlo je do razmomilaženja među članovima, jedan dio tražio je odlazak Brbića i Vučevića, drugi su bili protiv toga.

Da NO ne djeluje kao jedno tijelo znalo se već od ranije, što je potvrdio predsjednik NO-a Ljubo Pavasović-Visković, koji je dan nakon sjednice obznanio:

- Intenzivno razmišljam o napuštanju mjesta predsjednika NO-a, jer ne nisam zadovoljan njegovim radom!

Što će donijeti sastanak kod gradonačelnika i potom nastavak sjednice NO trebamo sačekati. Koliko je pobjeda nad Dinamom u prvenstvenom ogled na Poljudu donijela mira među suprotstavljenim stranama vidjet će se u petak nakon sastanka NO-a. Nema dvojbe da će Baldasar pokušati smiriti strasti i tražiti da NO nastavi raditi u istom sazivu.

Međutim, izvjesno je da će još jedna sezona proći bez trofeja. Teško da Hajduk može nadoknaditi 0:2 iz prve utakmice polufinala Kupa protiv Dinama, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da 6. travnja eliminiraju Dinamo na Maksimiru.

Vučević je prije nekoliko dana u javnom obraćanju između ostaloga napisao:

- Odgovoran sam, ali nisam kriv. Sigurno je da ću u bliskoj budućnosti napustiti klub!

Izgleda da će Vučević na kraju sezone napustiti mjesto sportskog direktora, najvjerojatnije s njim odlazi i predsjednik Brbić.

Vučević tvrdi da je odgovoran, ali nije jedini krivac za još jednu neuspješnu sezonu. 

Krivci su članovi Nadzornog odbora, predsjednik Brbić, sportski direktor Vučević, trener Burić, ali najveći krivac je onaj tko vodi klub.

Svi znaju da klub vodi udruga Naš Hajduk, koju nitko ne poziva na odgovornost!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.