IVICA ŠURJAK NAGLAŠAVA

Mamić nas je sve progutao i to je činjenica

Ponedjeljak, 28. srpnja 2014. 23:27 Napisao/la  SC

Zavaravamo sami sebe, okrenimo se istini, sagledajmo pravo stanje stvari, kaže Šurjak

Ivica Šurjak analizirao je za Index  stanje u Hajduku, legendarni igrač godinama je obnašao dužnost sportskog direktora i dobro poznaje unutrašnju strukturu problema:

- Ovaj Hajduk nema veze s nekadašnjim Hajdukom. I Hajdukom u moje vrijeme, i Hajdukom u godinama kad je igrala moja generacija i Hajdukom u godinama nakon moje generacije. Ovaj Hajduk je samo zadržao ime i osim tog imena nije ostalo gotovo ništa. Danas po Splitu mnogi pričaju pokralo nas je tu, pokralo nas je tamo, ovo nema više smisla, kako mi možemo nekoga pobijediti, ako nas stalno kradu. Jest, slažem se. To što suci koje je Mamić, a tko drugi, doveo da sude Hajduku je tužno, no zapitajmo se malo je li baš samo u tome problem. Još do nedavno, dok sam ja radio u klubu i kada je Mamić već preuzeo sve konce hrvatskog nogometa, trudili smo se koliko smo mogli. Doveli bi igrače koje smo si mogli priuštiti, a koji su ipak kvalitetom bili dostojni Hajduka. Borili bi se za prvaka, osvojili bi koji kup. I tu nekako priča završava. Meni je iskreno žao današnjeg Hajduka. Ja znam koliko je njima teško. Love nema, a kad nema love onda ne možete ništa, a kamoli voditi klub koji bi se trebao suprotstaviti Dinamu i Mamiću. A ovo "pokralo nas je"...  Ma znam ja da nas je pokralo. Mi smo lani gubili 4:1 od Dragovoljca, 3:0 od Belupa, 5:0 od Dinama… Nije nas baš svaki put toliko pokralo da nas tako pregaze. O takvim stvarima bi trebali razgovarati, govori Šurjak.

Šurjak se ne želi previše baviti Mamićem:

- Mamić radi svoj posao i njega zanima samo da Dinamo bude vječni prvak, A to što je zbog toga uništio hrvatski nogomet, uopće ga ne zanima. Budimo realni, i mi smo mu to na neki način dopustili. Mamić nas je sve progutao i to je činjenica. Hajduk više ne može biti prvi, a mene jedino to zanima i zbog toga sam otišao. Ako neću biti prvi, neću se ni baviti tim poslom, odlazim iz Hajduka i prepuštam mjesto drugome. Hajduk je za mene sve, Hajduk je za mene svetinja, i ako vidim da nisam uspio, odlazim. Da se razumijemo, i ova uprava pokušava sve za dobro Hajduka, bori se koliko može protiv nepravde, al naglašavam, nije samo to problem. Ono što najviše boli svakog pravog navijača Hajduka je da Hajduk danas ništa ne obećava. Nemoćni su. Nije problem u Dinamu. Ovaj Hajduk ne može dobiti ni Belupo, ni Istru, a to već više nije problem za mene niti ja imam pravo nešto o tome reći. Zavaravamo sami sebe. Okrenimo se istini, sagledajmo pravo stanje stvari, analizirajmo gdje je sada Hajduk, u kakvim je problemima i pokušajmo to riješiti, a ostavimo se Mamića i sudaca, tu ionako ne možemo ništa. Jedino tako možemo ići naprijed. Hajduk je u puno utakmica bio oštećen, ma pokraden, i vjerojatno će tako biti i dalje. I to je sramota, ali nemojmo da nam samo to bude isprika. Jer ako to bude tako, onda bojim se, Hajduku nema pomoći, kaže Šurjak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.