Ivan Leko uspio se odhrvati pritiscima, poslao jasnu poruku što se tiče kadra

Nedjelja, 19. ožujka 2023. 13:21 Napisao/la  Toni Bilić
Ivan Leko
Ivan Leko

Hajduk je teškom mukom došao do pobjede i tri boda u dvoboju sa Slaven Belupom.

Naime, gosti iz Koprivnice od prvog sučevog zvižduka razmišljali su samo kako sačuvaju svoju mrežu netaknutom.

Trener gostiju Zoran Zekić slavonski Mourinho, složio je momčad koja odlično odrađuje obrambeni segmet igre.

Tako je bilo i na Poljudu do 72. minute, kada je desni bek bijelih Dino Mikanović s vrha kaznenog prostora zakucao loptu u mrežu nemoćnog Čovića.

Bio je to gol vrijedan druge uzastopne pobjede momčadi Leke, Hajdukov strateg bio je pod velikim pritiskom uoči sraza sa Belupom, posebice razočaranih navijača koji su gotovo rezolutno tražili da u ekipu uvrsti nekoliko juniora, koji su pobjedili Borussiju Dortmudom i plasirali se na završni turnir Lige prvaka za juniore.

Leko se uspio odhrvati svim pritiscima i zahtjevima, nitko od njih nije bio niti na klupi za pričuve, na travnjak je poslao istu jedanaestorici u istom sustavu (4-2-3-1), koja je u prošlom kolu u Gradskom vrtu slavila protiv Osijeka.

Nisu Livaja i društvo blistali, gledali smo još jedno nogometno mučenje u kojem je najviše nastrado "balun", igrači jedne i druge muče dobrano su ga namučili.

Puno je bilo pogrešnih dodavanja, netočnih paseva, no na kraju pamtit će samo tri boda.

Leko je dobio malo mira, uvjereni smo da će mu dobro doći reprezentativna pauza u kojoj bi se neki igrači mogli oporaviti u potpunosti (Sahiti, N. Kalinić, Prpić...).

Osim pobjede Leko je čini se poslao jasnu poruku što se tiče igračkog kadra, ubuduće će računati na Marokanca Benrahoua, koji je kao i protiv Osijeka krenuo od prve i pokazao određenu kvalitetu.

Kvartet Awaziem - Simić- Lovrencsics – Fossati neće se naigrati do kraja sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.