Ivan Leko pred rekordnom pobjedom uoči utakmice protiv Istre 1961

Četvrtak, 31. kolovoza 2023. 09:08 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko
Ivan Leko Foto: HNK Hajduk/Facebook

Prije stanke zbog nastupa reprezentacije Hajduk na Poljudu dočekuje Istru 1961, koja ne blista u dosadašnjem tijeku prvenstvene utrke.

Već nakon tri kola smjenili su nekadašnjeg privremenog trenera Hajduka Mislava Karoglana.

S druge strane Ivan Leko, koji je zimus naslijedio Karoglana, juri prema desetoj, rekordnoj prvenstvenoj pobjedi.

Do sada su po devet uzastopnih pobjeda nanizali Nenad Gračan i Ante Miše.

U završnici minulog prvenstva Leko je redom pobjeđivao Lokomotivu u gostima (3:0), Osijeka kod kuće (3:0), Slavena u Koprivnici (1:0), Šibenika na Poljudu (3:0).

U novoj sezoni na otvaranju je bio bolji u najvećem hrvatskom derbiju u Maksimiru od Dinama (2:1), kod kuće je u Jadranskom derbiju nadigrao Rijeku (1:0).

Slavio je pred svojim navijačima u srazu sa Belupom (3:0), novog prvoligaša Rudeš pobjedio je u Kranjčevićevoj rezultatom (2:0) da bi devetu uzastopnu pobjedu ostvario, pobjedivši Varaždin u baroknom gradu rezultatom (2:1).

Ostvarili su pritom impozantnu gol-razliku, zabili su okruglih 20 golova, primili su tek 2 gola.

Leko je učvrsti zadnji red koji nije lako probiti, na vratima sjajno svoj posao odrađuje Ivan Lučić.

Splićani su izraziti favoriti u dvoboju sa Puljanima, stoga je realno očekivati desetu jubilarnu pobjedu, četvrtu bez Leke na klupi.

Što se pak tiče prijelaznog roka, koji u većini europskih zemalja završava u 24 sata, s Poljuda se čeka objava da je bivši hrvatski reprezentativac Filip Uremović, koji je raskinuo ugovor s Herthom, novi član Hajduka.

I nadalje traje neizvjesnost oko mladog stopera Luke Vuškovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.