Ivan Leko: Ovo su za mene najgora dva mjeseca, nisam došao ispričavati se

Petak, 10. ožujka 2023. 21:31 Napisao/la  T. B.
Ivan Leko
Ivan Leko

Nakon poraza od Lokomotive pred Hajdukom je novi ispit, u 25. kolu Hajduk u nedjelju (17.30 sati) gostuje u Osijeku.

- Ovo su za mene najgora dva mjeseca, s predsjednikom pričam često. Radimo na svemu, na svim aspektima nogometa. U nijednom nismo dobri. Prvo radimo listu igrača tko može trenirati, tko ne može. Kada u osam utakmica ne možeš ponoviti isti sastav ne može se očekivati automatizam. Radimo puno, ali to se ne vidi na terenu. Treba izaći na teren i dati milijun posto. U slučaju pobjede imaš nešto drugo, a u slučaju poraza imaš probleme u svemu. Nisam došao ispričavati se. Nismo bili u mogućnosti izvesti isti sastav. Ja vjerujem da se uvijek treba igrati isto. Mi to nismo bili u prilici nažalost do sada. Činjenica je da smo očajni u problemi, mekani smo kao ekipa. Gledao sam utakmicu Sporting - Arsenal, kada je stoper uklizao i spasio gol slavila je cijela momčad. To je karakter, volio bih da to i kod nas vidim, kazao je Leko.

Mladi Vušković podbacio je protiv Lokomotive:

- To je klinac od 16 godina. To je momak koji može odigrati top i flop. Sada znam i ja da ga je najbolje vratit u pionire, pustiti ga da raste pa mu s 18 dati šansu. Njegove su greške bolne, ali je u Osijeku bio match-winner, govori Leko.

Kakav Osijek očekujete?

- Očekujemo dobar Osijek. Vodili su u Maksimiru, osvojili bod. Mi znamo kako smo mi prošli protiv Dinama. Nema te ekipe koja ima veći imperativ nego mi. Utakmica će sigurno biti drukčija nego u kupu. Pokušavamo anticipirati što će oni igrati. Nama je fokus da mi budemo bolji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.