Ivan Leko: Dobili smo igrača nivoa Marka Livaje, samo na drugoj poziciji

Subota, 22. srpnja 2023. 00:32 Napisao/la  SC
Ivan Leko
Ivan Leko

 

Ivan leko ostvario je najdražu pobjedu za navijače Hajduka, u prvom kolu Splićani su proslavili pobjedu (2:1) u Maksimiru:

- Slatka pobjeda, pogotovo zbog načina na koji smo dobili. Puno se puta kaže ‘last minute win‘ je baš slatko. Bili smo u izgubljenoj situaciji, da je Dinamo zabio iz penala vjerojatno bi pobijedio. Zaslužili smo slaviti zbog karaktera, pokazali smo Dinamu gard i u prošloj utakmici i da se želimo natjecati. Bili smo lošiji nego u Superkupu, statistički smo imali više udaraca. Velika pobjeda, mnogo rada i sreća koju onda zaslužiš. Znamo da je liga maraton i moramo biti bolji. Ovo je na tragu nečega, dobro je da imamo konkurenciju i da svi žele igrati. Konkurencija u svlačionici radi igrače boljim. Stvarno su se svi veselili sada i hvala ljudima koji su vjerovali. Dvaput u sedam dana nije lako. Jako sam sretan, ali i svjestan da treba puno rada, podići momke, podići fiziku, uključiti ih u automatizme, trenirati... Težak nam je raspored, završetak ovog i početak idućeg mjeseca, kazao je Leko.

Odjidja-Ofoe opravdava očekivanja:

- Da, pravi igrač. Uopće je čudno da je došao u HNL, znamo se dugo i prije mjesec dana bilo mi je smiješno nazvati ga uopće. To je igrač emocije i strasti, pronašao se, vidi se da želi i da ima potez. To je igrač koji tek treba ući u trening i automatizme, vidi se da je to igrač nivoa Marka Livaje, samo na drugoj poziciji. To nam je trebalo, ciljano pojačanje, da bi bili bolji, rekao je Leko.

- Početak je takav kakav je, težak i paklen. Mi smo nova momčad, otišlo je sedam-osam igrača. Nastavljamo raditi i šutjeti, lijepo je kad te rezultat pomazi. Čeka nas Rijeka kao teška utakmica, dobra ekipa s dobrim trenerom. Moramo trenirati i pokušati dobiti. Ovo je jači Hajduk u odnosu na prošlu sezonu, doveli smo neke igrače, došli su bolji i nema tu neke velike filozofije. Želimo puno, želimo se nadmetati i biti blizu. Svjesni smo da ovo danas nije bilo neko ludilo. Uostalom i prvo kolo je, tako da... Zahvalni smo na rezultatu i sreći, motivirani smo i vlada odlična atmosfera, zaključio je Leko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.