Ivan Katalinić: Rijeka nema brze igrače, napao bih Keka s trojicom napadača!

Petak, 10. ožujka 2017. 09:00 Napisao/la  Ivan Jelić

Sve osim pobjede za Hajduk je neuspjeh bez obzira što je Rijeka u ovom trenutku bolja momčad, smatra bivši trener Hajduka i Rijeke


Ivan Katalinić u dva navrata bio je trener Rijeke. Prvi put je momčad s Kantride spasio  od ispadanja, u drugom mandatu sezonu je završio na trećem mjestu i otišao u Hajduk.

Katalinić je Hajduk triput vodio. Najveći uspjeh ostvario je u prvom mandatu, kada je s Hajdukom 1995. godine igrao četvrtfinale Kupa prvaka protiv kasnijeg europskog prvaka Ajaxa, što je najveći klupski uspjeh otkada je HNL-a:

 Uoči subotnjeg Jadranskog derbija ponudio nam je svoje viđenje koje je uvijek puno zanimljivih ideja:
 
- Rijeka je favorit, tu nema dvojbe, samo to će trebati dokazati na travnjaku. Igraju odlično, snažni su kao kolektiv. Kek je sjajno posložio momčad, u svakom trenutku svatko od igrača zna što mu je raditi, kazao je Kate.

Da ste na klupi Hajduka kako biste se suprostavili vodećoj momčadi na tablici?

- Možda će nekima izgledati čudno, napao bih Rijeku sa tri napadača. Hajduk treba težište igre prebaciti na njihovu polovinu terenu. Ne smije im se dopustiti da kontroliraju situaciju na travnjaku, tu su najjači. Igraju organizirano i treba razbiti takvu organizaciju. Nemaju brze igrače, imaju znalce poput Andrijaševića, Gavranovića, Bradarića, Gorgona. Puno će im nedostajati požutjeli Ristovski i Vešović. Njih dvojica su bili najzaslužniji za pobjedu Rijeke na Poljudu u jesenjskom dijelu sezone.
 
Mogu li Hajdukovci do pozitivnog rezultata?

- Što je to pozitivan rezultat? Sve osim pobjede je neuspjeh bez obzira što je Rijeka u ovom trenutku bolja momčad. Goste treba napasti i uz pomoć Torcide stvoriti atmosferu u kojoj Riječanima neće biti ugodno. Hajduk uvijek treba igrati napadački, zaključio je Katalinić.

 Hajduk se bori za treću poziciju?

-  Sramota je za Hajduk da se bori za treće mjesto sa Osijekom, koji se prošle godine jedva spasio od ispadanja. Puno je stranaca u klubu, od sportskog direktora Branca, trenera Carrilla do igrača. Ovo nije moj Hajduk. Nažalost, sada je uspjeh kada se osvoji treće mjesto. Prestrašno!