LUKŠA JAKOBUŠIĆ

Hajduk postoji zbog Našeg Hajduka

Petak, 30. listopada 2020. 11:47 Napisao/la  SC

Jakobušić postao predsjednik Hajduka

Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić Foto: screenshot

Luška Jakobušić predstavio se novinarima kao novi predsjednik Uprave Hajduka!

Zadnji put predstavio se novinarima kao dopredsjednik Hajduka i prvi suradnik Marina Brbića, koji je podnio ostavku na mejsto predsjednika Uprave zbog neispunjenog obećanja da će Hajduk prošle sezone biti doprvak:

- Predsjednik Marin Brbić me zvao da mu pomognem doći osvojiti naslov, to mi je bio trigger. Kad ti netko kaže, dođi mi pomoći osvojiti naslov to ti je kompliment. Ja sam ušao u hajdučku obitelj s osobnim problemima koje sam zatomio jer je to Hajduk. Sve je to krasno, jer te nosi adrenalin, ali kad se dogode stvari kad ti više nije napeto i kad ne možeš pomoći u borbi za trofej, onda problem s kojim si došao postaje sve veći i nije ti toliko napeto. Nemaš želudac za to i onda prevladava osobni razlog za odlazak. Brbić me je razumio. Imam puno mana, u ovo ulazim s dvije stvari. Poštenje i neovisnost. Nisam siguran da su svi u Nadzornom odboru shvatili kakvu neovisnost očekujem. Za mene je predsjednik institucija i predsjednik je glavni. Ovo podneblje traži predsjednika koji predstavlja klub, grad i navijače i ja ću se tako ponašati. Dobar mi je model upravljanja, ali nije dobar način upravljanja. Neću čekati da Nadzorni odbor daje suglasnost za odluke. Za Hajduk je najbolje da ljudi ne znaju ni da postoji Nadzorni odbor, kolokvijalno rečeno, kazao je Jakobušić koji očigledno želi promijeniti način upravljanja klubom:

- Ima nekih stvari u modelu Našeg Hajduka koje treba iskorigirati. Svi želimo da Hajduk bude bolji i to je sukus svega. Ono što se trenutno događa, a svi ste toga svjesni, a nitko o tome ne govori jer da nas ne poštuju! Ja razumijem da nas ne vole, ali nas ne poštuju. Rugaju nam se. Rekao bih i s pravom, a mi im dajemo povoda za to. A onda dođe najgora faza, a ta je da te žale. Imam dojam da bi nam cijela Hrvatska najradije dala trofej. Evo vam, samo prestanite kmečati, rekao je Jakobušić.

S obzirom na stavove, Jakobušić bi brzo mogao naići na zapreke u vođenju kluba:

- Pitao me Nadzorni odbor da li ću opet otići, jer to je logično budući da sam jednom otišao već. Rekao sam im da nema garancije. Nisam ja došao iz neke zadruge, bio sam predsjednik jednog od najuspješnijih hrvatskih klubova. Poštenje i neovisnost, to je to. Ne bojte se, neću ja ovdje puštati korijenje. Vezano za Naš Hajduk, s njima sam dobro surađivao. OK su, žele da Hajduku bolje ide. Međutim, i oni znaju da će trebati neke korekcije. Morat će, ako žele opstati. Suradnja je najvažnija. Ako će ostati ovako, ja im neću ostati dužan. Nema s tim sreće. Imam dojam da Hajduk postoji zbog Našeg Hajduka. Svi oni postoje zbog Hajduka i ja sam ovdje zbog Hajduka. I tako se svi moramo ravnati. To je ključno, naglasio je Jakobušić.

Odnosi s HNS-om opterećni su hipotekom odnosa navijača prema HNS-u:

- Hajduk će dati podršku reprezentaciji da igra na Poljudu. Mi imamo samo jednu državu. Nema dvojbe oko toga, reprezentacija će igrati ovdje. Mi ne moramo jesti i piti s njima. Vodit ću računa s kim se sastajem, ali institucija je institucija. Spustit ćemo tenzije u odnosu s HNS-om. Nismo mi najpametniji i najidealni, nisu ni oni. Ne mogu ja očekivati da nas netko poštuje, a mi njega ne poštujemo. U HNS-u nema mjesta ni za pravomoćno, ni za nepravomoćno osuđene ljude. Ne mogu tu postojati dvostruka mjerila. Ne možemo ih ni mi imati. Ne možemo malo uzimati pare i onda ne željeti biti dio toga, naglašava Jakobušić koji je najavio novu ulogu Marina Brbića:

- Brbić se mora odmoriti od Hajduka i Hajduk od njega, ali za takve ljude u klubu uvijek mora biti mjesta. Budite sigurni da ću ga za određene stvari pitati, jer je ipak uspio broditi sve ovo vrijeme. Mario Stanić... Ne znam što reći o njemu. Znam ga od prije. Odličan je, družili smo se i isto smo razmišljali. Vidimo stvari na isti način. Odličan je, ali volio bih poslušati da mi objasni kako je struka dozvolila da smo na kraju peti, a na drugi. Netko je dozvolio da je Hajduk peti i zato ne treba otići predsjednik. Onda bih volio da mi objasni u ovih godinu dana logiku dolazaka i odlazaka. Više odlaske. Tu logiku kojom su se vodili i kako to misle raditi dalje, kaže Jakobušić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.