IGROKAZ NA POLJUDU Zašto savjetnik za struku nije stavio mandat na raspolaganje?

Utorak, 14. srpnja 2020. 10:21 Napisao/la  Toni Bilić

Ne vjerujemo da će Nadzorni odbor prihvatiti Brbićevu ostavku nakon što su ga prije nekoliko dana zaštitili, pitanje je hoće li Brbić do kraja ustrajati pri svojoj odluci

Marin Brbić i Mario Stanić
Marin Brbić i Mario Stanić

Brbić je održao je svoje obećanje, podnio je ostavku.

Nije stavio svoj mandat na raspologanjau Nadzornom odboru, koji je prije derbija na maksimirskom travnjaku pručio da neće potezati za šok-terapijom, već da žele kontinuitet u radu na svim razinama, od predsjednika do trenera...

Time je predsjednik NO-a Benjamin Perasović sa svojim istomišljenicima stao na stranu Marina Brbića, Igora Tudora, Marija Stanića, Ivana Kepčije...

Je li na Poljudu na djelu novi igrokaz oko Brbićeve ostavke?

Čini se da jest!

Brbić je odradio više nego dobar posao kada je u pitanju poslovna politika kluba.

Financijski je stabilizirao klub, svaku kunu je dva puta "prevrnuo" prije nego što bi ej potrošio.

U korona krizi uspio je sjajno odraditi posao oko smanjenja plaća igrača, nije dozvolio da mu se dogodi pobuna kao u Dinamu.

Imao je i pogrešaka, svatko tko radi taj i griješi.

Možda mu je najveća pogreška što nije promptno reagirao, kada je sada bivši trener Siniša Oreščanin stao na stranu bivšeg šefa Akademija Krešimira Gojuna u sukobu između Brbića i Gojuna.

Ostavio ga je na klupi, a zatim se dogodila povjesna blamaža: Hajduk je ispao u prvom kolu kvalifikacija za Europsku ligu od Gzira Uniteda, ribara sa Malte.

Nakon toga povijesnog neuspjeha smjenio je Oreščanina.

Nakon ispadanja od Gzire Brbić i tadašnji sportski direktor Saša Bjelanović stavili su svoje mandate na raspolaganje NO-u, koji ih nije prihvatio.

Minule zime smjenio je Damira Burića, koji je kraj prvog dijela dočekao na drugoj poziciji uz obrazloženje da se oko kluba i momčadi stvorila negativna atmosfera.

Za vrijeme njegova drugog mandata na mjestu predsjednika, klub su napustili dopredsjednik Lukša Skočibušić koji je izdržao samo šest mjeseci na Poljudu, te sportski direktor Saša Bjelanović.

Da se vratimo na Brbićevu ostavku.

NO bi se brzo trebao očitovati, jer će se u nedjelju, na dan Jadranskog derbija, održati Glavna skupština dioničara kluba na kojoj će zasigurno biti riječi o rezultatskom neuspjehu momčadi.

Treba sačekati što će kazati udruga Naš Hajduk koja je sa 25 udjela suvlasnik kluba. Oni su već iskazali nezadovoljstvo na predloženi dokument razvoja kluba u budućnosti, prema njihovu viđenju najmanje se spominje sportski sektor, Hajduk je ponajprije sportski klub.

Iskreno, ne vjerujemo da će NO prihvatiti Brbićevu ostavku nakon što su ga prije nekoliko dana zaštitili, pitanje je hoće li Brbić do kraja ustrajati pri svojoj odluci.

NO u ovom trenutku nema kandidata za novog predsjednika Uprave, eventualni Brbićev odlazak značio da se mijenja kompletna upravljačka struktura.

Budući da Mario Stanić ne bi imao koga savjetovati ako Brbić ode, nije jasno što čeka savjetnik predsjednika Uprave za struku koji je podnio ostavku?

Bilo bi moralno da su savjetnik Stanić i sportski direktor Kepčija barem stavili svoje mandate na raspolaganje čim je Brbić podnio ostavku!

Možda oni znaju nešto više o Brbićevu statusu!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.