Igor Tudor uoči Rijeke: Novci puno toga znače u nogometu, ali nisu presudni

Subota, 20. srpnja 2013. 13:05 Napisao/la  SC

Tu se stvorilo jedno lijepo prijateljstvo što svi vidimo. To je normalno, prijateljstva se stvaraju, ironično je Tudor odgovorio na pitanje kako tumači prisni odnos Dinama i Rijeke

Igor Tudor prije utakmice protiv Rijeke najavio je neke izmjene u momčadi u odnosu na utakmicu protiv Makedonaca, ali najveće pojačanje u Jadranskom derbiju bit će popunjene tribine. Hajduk protiv Rijeke igra prvu natjecateljsku utakmicu pred svojim gledateljima, prodano je blizu četiri tisuće pretplata što je blizu rekorda. Sve upućuje da će se Jadranski derbi igrati pred punim Poljudom:

 

- Rijeka je uložila velike novce, normalno da će se to odraziti na kvalitetu ekipi i rezultatu, novci puno toga znače u nogometu, ali nisu presudni. Rijeka je napravila veliki zamah, stvorila se euforija, ali mi smo spremni na sve, kaže Tudor koji je ironično odgovorio na pitanje kako tumači više nego prisan odnos Dinama i Rijeke.

- Tu se stvorilo jedno lijepo prijateljstvo što svi vidimo. To je normalno, prijateljstva se stvaraju, kaže Tudor.

U zadnjoj utakmici protiv Turnova momčad nije briljirala, što Tudora ne brine:

 

 

- Naša zadnja utakmica nije bila briljantan, ali zadovoljan sam fazom obrane i količinom trke. Mi ćemo gajiti stil kojim dominiramo, igramo otvoreni nogomet i  normalno je da nam u takvoj koncepciji protivnik odigra dvije, tri kontre. Kiš će sigurno igrati od početka, ostalo neću otkriti! Mi smo u dobrom tonusu, odigrali smo dvije dobre utakmice protiv Dinama i Zadra, te jednu korektnu utakmicu protiv Turnova iako pojedinci žele stvoriti dojam da je to utakmica za zaborav. Nije to bila briljantna utakmica, ali ne želim da netko omalovažava trud ovih momaka. Kreira se mišljenje da bismo protiv kluba iz nekog makedonskog sela trebali stvoriti 20 šansi i postići 10 golova. Nekada se nešto može spočitavati iz neznanja, a nekada iz čiste zloće, smatra Tudor.

 

Hajduk je htio odgoditi utakmicu protiv Rijeke zbog lošeg terena:


- Teren u ovakvom stanju je problem za našu igru, mi igramo po podu što je teže na ovakvom terenu, ali imamo obećanje predsjednika da će se to popraviti već nakon ovog koncerta, zaključuje Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.