Igor Tudor učinio bi najveću uslugu Hajduku da ode u Juventus

Ponedjeljak, 17. kolovoza 2020. 14:18 Napisao/la  Toni Bilić

Treba priznati da je Tudor najveći, ali ne i jedni krivac za ovakve igre, uz časne iznimke većina igrača ne zaslužuje nositi dres Hajduka

Igor Tudor učinio bi najveću uslugu Hajduku da ode u Juventus
Foto: www.hnkhajduk

Pojavila se neslužbena informacija da novi trener Juventusa Andrea Pirlo želi u svoj stručni stožer dovesti nekadašnjeg suigrača iz "Stare dame" Igora Tudora.

Za Hajduk bi bilo (naj)bolje kada bi Tudor prihvatio ponudu.

Zašto?

Nije teško pogoditi!

Na otvaranju nove sezone bijeli su uz dosta muke i sreće pobijedili Istru 1961, koja je stigla bez cjelokupnog stručnog stožera i s mnogo novih igrača.

Desetak igrača napustili su po završetku sezone Pulu, to su pulske brige.

Hajdukove brige su igre momčadi i Tudorovi eksperimenti.

U srazu s Puljanima na desnog beka "instalirao" je napadača Jakoliša, u vrhu napada neočekivano za navijače "instalirao" je Dolčeka.

Dakako da to nije štimalo.

Svoju pogrešku priznao je kada je na poluvremenu obadvojicu ostavio u svlačionicu, priliku je dobio novak Todorović, koji je u drugom dijelu više nego solidno odigrao na desnom boku, asistirao je kod drugog gola koji je postigao Gyurcso.

Istra je došla s nakanom da primi što manje golova, na kraju se vratila kući sa dva gola u mreži iako su Puljani imali izglednije prilike za pogotke od domaćina.

Stoper Cardona Rafaele Paez imao je veliku priliku nakon kornera, brzonogi Gržan pobjegao je sporim stoperima no u završnici nije bio spretan kada je zaobišao Posaveca.

Do gola Dimitrova, sedamdesetak minuta vidjeli smo reprizu izdanja domaćina iz netom završene sezona, koja je bila najgora u 109-godišnjoj povijesti kluba.

Gledali smo mučenje, bezidejno udaranje "baluna"...

Za takvu prezentaciju najveći je krivac trener Igor Tudor.

U jednom trenutku polovinom drugog dijela, veliki ljubitelj i štovatelj aktualnog trenera, Mario Stanić, nakratko je napustio je svečanu ložu.

Kao da ni on nije mogao više gledati ono što igrači pokazuju na zelenom travnjaku.

Puno je bilo slabih pojedinaca u momčadi domaćina, posebice su se slabom igrom isticali Jakoliš, Dolček, te stoperski dvojac Dimitrov – Mujakić.

Sva sreća da igrački oslabljena Istra 1961 nije to znala kazniti.

Ako je suditi po premijernom nastupu, navijače splitskog prvoligaša čeka još jedna mučna sezona.

Kada momčad slabo igra, najveći je krivac trener.

Treba priznati da je Tudor najveći, ali ne i jedni krivac za ovakve igre, uz časne iznimke većina igrača ne zaslužuje nositi dres Hajduka.

Nažalost, posljednjih godina kroz Poljud je prodefiliralo mnoštvo neznalica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.