Igor Tudor, trener Hajduka: Vrijeme je da pred svojim navijačima osvojimo tri boda

Subota, 06. prosinca 2014. 14:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk i Split gradski derbi u nedjelju igraju na Poljudu, gdje će se gledatelji okupiti prvi put nakon utakmice protiv Dinama u kolovozu  

Nakon gotovo sto dana dana Hajduk će ponovno zaigrati na Poljudu uz podršku navijača sa tribina, posljednji puta igrao je krajem kolovoza u derbiju sa Dinamom koji su u sudačkoj nadoknadi izgubili (2:3). U nedjelju se igra gradski derbi, bijeli dočekuju susjeda iz Parka mladeži. Trener Igor Tudor ne može računati na požutjelog kapetana Maloču, ozlijeđene Milovića, Maglicu i Anđelkovića. Hajdukov trener malo je drugačije posložio zadnji red u kojem će vjerojatno prvi i posljednji put zajedno zaigrati Nižić kao desni stoper, Bradarić libero i Milić na mjestu lijevog stopera.

Hajdukov vezni red
- Hajduk je uvijek favorit na Poljudu bez obzira tko im dolazi u goste. Hajdukova najveća snaga je vezni red, posebice bih istaknuo individualne vrijednosti Sušića. Mi želimo ostati neporaženi, bili bismo zadovoljni s osvojenim bodom, kaže trener Splita Ivan Matić.

- Imam puno povjerene u Nižića i Milića kao stopere te Bradarića na poziciji korektora. Kiša koja stalno pada posljednjih nekoliko dana umnogome nas je poremetila u pripremi za gradski derbi protiv Splita, trenirali smo na umjetnoj travi. Svima je jasno da igračima nije svejedno kada igraju pred navijačima ili pred praznim tribinama kao što je to bio slučaj na tri posljednje utakmice protiv Lokomotive, Osijeka i Zagreba, koje smo odigrali pred praznim tribinama. Split i mi trebali smo osvojiti više bodova nego što smo jesmo, ali mi smo zadnju utakmicu pred navijačima odigrali krajem kolovoza protiv Dinama. Nemojte računati bodove ove sezone kao u normalnim uvjetima, kaže Tudor.

Trener Hajduka nekoliko rečenica posvetio je Splitu:

- Split ima jako kvalitetnu momčad koja se uvijek bori za Europu. Oni će sigurno motivirani istrčati na Poljud kao i svaka ekipa koja nam dolazi u goste. Imaju oni niz kvalitetnih igrača, istaknuo bih napadače Cikalleshija, Bellea te novopečenog mladog reprezentativca Roga. Mislim da je vrijeme da pred svojim navijačima osvojimo tri boda. Ako budemo igrali kao što smo to odigrali u prvom poluvremenu u dvoboju sa Zagrebom, vjerujem u našu pobjedu, kaže Tudor.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.