Igor Tudor, trener Hajduka: Velika mi je čast da na protivničkoj klupi sjedi Ćiro Blažević

Subota, 01. studenog 2014. 17:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Od igrača tražim maksimalan pristup na svakom treningu, na svakoj utakmici. Pokazali su karakter u dvoboju s Novigradom, kaže Tudor

Pobjeda nad trećeligašem Novigradom i plasman u četvrtfinale Kupa Hrvatske donijeli su malo više mira na Poljud. Naime, dvoboj sa istarskim trećeligašem u Hajduku je označen kao najvažnija utakmica prvog dijela sezone. Dokle su se bijeli srozali ukazuje strah od kluba, koji je prema igračkoj kvaliteti daleko iza njih. Niti trener Igor Tudor ne raspolaže sa kvalitetnim igračima pa je toliki strah donekle bio opravdan.

Splićani u nedjelju gostuju u Zadru gdje ih u Stanovima dočekuje Ćiro Blažević i "njegovi sinovi". Nakon što je "trener svih trenera" sjeo na klupu Zadrani su dobro krenuli, nanizali su dvije prvenstvene pobjede i jednu u šesnaestini Kupa Hrvatske, a onda su upali u seriju negativnih rezultata. U srijedu su pobjedom u Kupu nad Varaždinom prekinuli negativan niz.

- Velika mi je čast da na protivničkoj klupi sjedi Miroslav Ćiro Blažević, koji je obilježio dio moje igračke karijere u vrijeme kada sam igrao za reprezentaciju i bio dio "vatrenih", koji su pod njegovim vodstvom na SP-u 1998. godine u Francuskoj osvojili brončanu medalju. Neobičan je to osjećaj, Ćiro je jedan od najvećih trenera na ovim prostorima, kazao je Tudor.

Hajduk je u rujnu i listopadu ostvario četiri pobjede i četiri poraza:

- Ne analiziram, niti se bavim statistikom. To je više vaš dio posla. Od igrača tražim maksimalan pristup na svakom treningu, na svakoj utakmici. Pokazali su karakter u dvoboju s Novigradom, koji nije bio nimalo lagan protivnik. Ne mogu tvrditi da je odluka da ih ostavim u karanteni poslije sraza sa Lokomotivom utjecala da u dvoboju s istarskim trećeligašem budu na razini dresa kojeg nose, no odigrali su kako sam to od njih tražio, kaže Tudor.

Zadar je pod vodstvom Ćire odlično krenuo, potom je uslijedio niz loših rezultata:

- Svaka promjena trenera donese nešto novo, tako je bilo i dolaskom Ćire na klupu Zadra. Nema dvojbe da će oni biti dodatno motivirani, mi želimo osvojiti sva tri boda. Zadrani u svojim redovima imaju nekoliko iskusnih igrača, čeka nas teška utakmica, zaključio je Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.