Igor Tudor, trener Hajduka: Usudio bih se kazati da je prema kvaliteti igračkog kadra Split odmah iza Dinama

Subota, 27. srpnja 2013. 15:58 Napisao/la  SC

Momčad koja sebi može dozvoliti luksuz da Rebića ostavi na klupi za pričuve protiv Istre 1961 u Puli ima stvarno široki igrački kadar, kaže Tudor o snazi momčadi Splita

Igor Tudor uoči utakmice protiv Splita može računati na sve važnije igrače, trener Hajduka uoči utakmice na Parku mladeži naglašava sljedeće:

- Svi  igrači osim Bencuna su u kadru za utakmicu protiv Splita, vraćaju se Vršajević i Andrijašević. Očekujem  prepoznatljivog Hajduka u smislu naše igre i agresivnosti. Ako budemo pravi, možemo se nadati pozitivnom ishodu. Igračima stalno ponavljam da ne razmišljaju tijekom susreta o konačnom rezultatu, on je posljedice igre, kaže Tudor.

Mršić: Hajduk ima mladog i agresivnog trenera
Trener Splita Stanko Mršić ima problema s igračkim kadrom pred utakmicu s Hajdukom. Rebić je kažnjen,  upitan je nastup Ercega, ozlijeđeni su Križanac, Vitaić, Baraban, Rugašević:
- Igra se 55. derbi između Splita i Hajduka, ja sam rođen 1955. godine, valjda će biti sreće. Pokušat ćemo učiniti sve da razveselimo naše vjerne navijače. Hajduk je odlična momčad, imaju mladu i agresivnu ekipu, mladog i agresivnog trenera. Očekujem zanimljiv  gradski derbi u ambijentu kojeg jedino znaju stvoriti navijači u Splitu, kaže Mršić.

O Splitu trener Hajduka govori biranim riječima:

- Usudio bih se kazati da je prema kvaliteti igračkog kadra Split odmah iza Dinama. Bez demagogije tvrdim da su oni favoriti, jer mnogi iz njihovih redova žele ulogu favorita prebaciti na naša leđa. Mi imamo svoje adute. Momčad koja sebi može dozvoliti luksuz da Rebića ostavi na klupi za pričuve protiv Istre 1961 u Puli ima stvarno široki igrački kadar. Mi smo Bellea željeli dovesti prošle godine, on je potpisao za Splita, platili su mu više nego što smo mu mi nudili. Ovog ljeta željeli smo dovesti Rocea, pojavili su čelnici „crvenih „ i „iskeširali„ su koliko je tražio. Trebam i to reći, da ne bi bilo nekakvih repova po tom pitanju, Matu Bilića smo kontaktirali dva dana nakon osvajanja Kupa Hrvatske, prvi smo zvali  najprije putem njegovog menadžera, potom ga  je jedan od mojih pomoćnika  osobno nazvao. Odabrao je Split iz njemu znanih razloga, govori Tudor.

 

Ante Rebić ne smije igrati:

 

- Za nas je to puno dobro! Rebić je velika zvijezda hrvatske lige. Gledao sam ga protiv Belupa, on prolazi bez problema jednog, često i dvojicu protivnika. To je  rijetkost. Rebić je igrač koji sam može riješiti pitanje pobjednika. Ako nastavi ovako igrati, pred njim je velika nogometna karijera, zaključuje Tudor.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.