Igor Tudor, trener Hajduka: Sve osim Dinamove pobjede bilo bi veliko iznenađenje

Petak, 21. studenog 2014. 16:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je veliko ime, razumljivo je da oni uđu snažnije i agresivnije protiv nas nego protiv neke druge momčadi, kaže Tudor

Pred najveći hrvatski nogometni derbi, subotnji dvoboj Dinama i Hajduka koji se igra na maksimirskom travnjaku od 15 sati, trener bijelih Igor Tudor ima na raspolaganju gotovo kompletan igrački kadar. Nedostaju Mijo Caktaš, koji ima tri žuta kartona te ozlijeđeni pričuvni čuvar mreže Dante Stipica, koji je ionako treći vratar. Reprezentativnu stanku stručni stožer iskoristio je da osvježi momčad, vratili su se ozlijeđeni Maglica, Sušić i Vršajević tako da Splićani u završnicu prvog dijela ulaze sa željom da se pokušaju bodovno približiti vodećem Dinamu te drugoplasiranoj Rijeci, odnosno da još više učvrste treće mjesto na tablici.

Hajduk je u prvoj dionici prvenstva izgubio kod kuće od Dinama iako su bijeli do 90. minute imali vodstvo od 2:1, da bi završnici aktualni prvak golovima Čopa i Henriqueza stigao do pobjede kojom se klub s Poljuda još više udaljio od borbe za vrh tablice. Hajdukovci od mjeseca kolovoza ne znaju za poraz, kako u prvenstvenim, tako u kup-utakmicama. U Maksimiru su posljednji puta slavili prije šest godina rezultatom 2:0, strijelci su bili Gabrić i Ibričić, momčad je vodio aktualni sportski direktor Goran Vučević.

- Želimo nastaviti uspješan niz , no svaka utakmica je priča za sebe. Nekolicina igrača su bili ozlijeđeni i trebat će im nekoliko utakmica da budu pravi. Kada su u pitanju derbiji, trenutna forma svakog igrača, odnosno cijele momčadi, najmanje je važna. Motivacija je njima i nama velika, no mislim da je s njihove strane ipak malo manja, jer su već godinama superiorni u ligi. Hajduk je veliko ime, razumljivo je da oni uđu snažnije i agresivnije protiv nas nego protiv neke druge momčadi, kaže Tudor.

Od kako je Zoran Mamić sjeo na klupu, Tudor još nije pobijedio Dinamo:

- Na ljestvici od 1 do 100, to me opterećuje nula! Ne zanima me statistika. Mene zanima da momčad odigra kao što je odigrala zadnji derbi na Poljudu, koji smo izgubili u sudačkoj nadoknadi. Ne zanima me da li je na drugoj strani trener Mamić, Ivković, Capello, Mourinho... Fokusiran sam samo na svoju momčad. Nakon derbija u Splitu, koji smo izgubili, naslušao sam se svakojakih priča. Potpisao bih za cijeli život da Hajduk odigra kao tada, jer sam uvjeren da bi na onakav način od 10 utakmica u 7 pobijedili, 2 odigrali neodlučno i jednu izgubili. Ono kako smo mi izgubili događa se jednom u 10 derbija, govori Tudor.

Čini se da Hajduku više odgovara igranje u gostima:

- Od ljeta smo samo nekoliko utakmica odigrali na svom terenu i to dvije bez gledatelja zbog kazne (Lokomotiva, Osijek, op.a). Za mene je to jako bitno, no kod nas je pamćenje jako kratko, odnosno pamte se stvari onoliko dugo koliko to netko želi. Dinamo je apsolutni favorit i sve osim njihove pobjede bilo bi veliko iznenađenje. Već 10 godina igraju svoju ligu, a mi imamo svoj put. Godinama ulažu milijune eura u momčad, njihovim putem krenula je Rijeka. Dinamo ima svoje vrline, ali i mane koje ćemo pokušati iskoristiti. Samo fanatičnim pristupom možemo se nadati pozitivnom rezultatu, zaključio je Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.