Igor Tudor, trener Hajduka: Protiv Splita se dogodila utakmica koja nam je trebala

Ponedjeljak, 29. srpnja 2013. 11:01 Napisao/la  SC

Budimo realni, ne može netko dovesti pet igrača reprezentativnog kalibra koji zarađuju koliko zarađuju i onda reći: Hajduk je favorit, kaže Igor Tudor nakon pobjede u Parku mladeži

 

Hajduk je iznenadio uvjerljivom pobjedom u Parku mladeži, gdje je igrao protiv igrački najpotentnije hrvatske momčadi nakon Dinama. Tako je barem tvrdio trener Hajduka Igor Tudor prije gradskog derbija:

 

- Govorio sam kako su favoriti jer ako netko ima Matu Bilića, Dujmovića, Bellea, Rocu koji je došao kod njih, a ne kod nas, ako dovedu još tri, četiri igrača... Budimo realni, ne može netko dovesti pet igrača reprezentativnog kalibra koji zarađuju koliko zarađuju i onda reći: Hajduk je favorit. Split ima bolje pojedince, ali mi imamo puno bolju momčad. Igračima sam prije početka rekao da smo u ovom periodu bili dobri, bili pravi, ali da naše najbolje utakmice tek očekujem. Protiv Rijeke smo imali dominaciju, igru, protiv Zadra smo  bili jako dobri, no protiv Splita se dogodila utakmica koja nam je trebala. Igru koju smo forsirali okrunili smo golovima i na kraju zasluženo pobijedili tim rezultatom, kaže Tudor.

 

Stanku Mršiću ne cvatu ruže u Parku mladeži, Split nije počeo prvenstvo u skladu s realnim mogućnostima igrača.

 

- Poslije 0:3 nema velike priče. Prvih 15 minuta smo dobro otvorili, imali prilike i Hajduk u tom dijelu nije odradio ništa. Vratar Kalinić je odličnom reakcijom spriječio naše vodstvo. Obranio je i Mršićev pokušaj za izjednačenje i prema mom mišljenju on je najzaslužniji za pobjedu Hajduka. Nismo dovoljno trčali, dok smo pratili oba bočna igrača bilo je u redu, ali kod sva tri gola smo loptu imali u nogama i Hajduku omogućili da povede.  Nismo poštivali raspored, Belle i Ercegnisu bili na razini, a najveći problem je što nismo u veznoj liniji bili kakvi smo trebali biti. Prvi gol nas je dotukao, poslije se nismo snalazili… Sigurno je da ćemo u veznoj liniji nešto morati mijenjati, rekao je Stanko Mršić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.