IGOR TUDOR PORUČUJE

U Zagrebu ćemo se osjećati kao kod kuće

Subota, 18. svibnja 2013. 20:24 Napisao/la  Ivan Jelić

Igračima sam na prvom sastanku kazao da igraju bez straha, kako bi pokazali što mogu i znaju, kaže Tudor

Hajduk se minimalnom pobjedom nad Osijekom oprostio od svojih najvjernijih navijača. Splićane čekaju još dvije utakmice, obje u Maksimiru. Najprije uzvratni susret finala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive, te potom najveći hrvatski derbi sa Dinamom.

 

Sa tri nova boda bijeli su ostali u utrci za osvajanje mjesta koje vodi u Europsku ligu, iako im je u ovom trenutku put prema Europi puno bliži preko Kupa. U prvoj finalnoj utakmici Kupa, koja je odigrana na Poljudu 8.svibnja, Hajduk je slavio rezultatom 2:1. Osvajanje trofeja Rabuzinovo sunce cilj je stručnog stožera, igrača i posebice navijača:

 

- Ljudi žive za Kup, u Zagrebu ćemo se osjećati kao kod kuće. Cijela sezona Hajduka odlučuje se u narednih sedam dana. Mislim da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman u Europsku ligu  preko Kupa. Dvoboj s Dinamom na kraju sezone trebao bi biti fešta od baluna, kaže trener bijelih Igor Tudor, koji se osvrnuo na dvoboj sa Osijekom:

 

- Zadovoljan sam kako smo odigrali, na poluvrijeme smo trebali otići sa 3, 4 gola razlike u našu korist. Stvorili smo niz prilika, iskoristili samo jednu kada je Maglica zatresao mrežu gostiju. Osiječani su u prvom dijelu imali jednu priliku, kada su pogodili stativu. U nastavku smo odigrali nešto slabije, no najvažnije je da smo ostvarili pobjedu, koja nam je trebala zbog podizanja samopouzdanja uoči uzvrata sa Lokomotivom u finalu Kupa Hrvatske. Maloča nije igrao, odmarali smo ga, priliku smo pružili nekim drugim igračima, kaže Tudor.

 

Maglica je ponovno bio strijelac:

 

- Maglica je naš vrlo važan igrač, koji zbog ozljede nije uspijevao uhvatiti kontinuitet igara. Zamijenio sam ga jer je sam tražio da izađe iz igre, osjetio je bol u aduktoru.

 

Igrači kažu da  igraju lepršavije od kada ste preuzeli momčad:

 

- Samo da ne budu prelepršavi. Šalim se! Svaki trener sa sobom donese neke promjene. Igračima sam na prvom sastanku kazao da igraju bez straha, kako bi pokazali što mogu i znaju, zaključuje Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.