Igor Tudor, trener Hajduka: Mogu samo reći da mi je travnjak veći problem od Turnova

Srijeda, 17. srpnja 2013. 21:06 Napisao/la  Ivan Jelić

Ne bježimo od uloge favorita i vjerujem da će to igrači opravdati na dvije utakmice koje nas čekaju protiv makedonskog predstavnika, kaže Tudor

Hajduk je uoči dvoboja sa makedonskim predstavnikom Turnovo u okviru 2. pretkola Europske lige izraziti favorit iako trener bijelih Igor Tudor upozorava da se nikoga ne  smije podcijeniti :

 

- I ranijih godina Hajduk je na papiru bio favorit, pa se na kraju događalo  ne prođemo dalje, ispadalo se od autsajdera. Razmišljanje da ćemo bez većih problema preskočiti Turnovo  jako je opasno.  Na meni je da probudim svijest kod igrača i da im ukažem na sve opasnosti koje vrebaju. Ne bježimo od uloge favorita i vjerujem da će to igrači opravdati na dvije utakmice koje nas čekaju protiv makedonskog predstavnika. Pogledao sam video zapise njihovih igara sa svojim suradnicima, dobro sam ih proanalizirao. Mogu reći se radi o dobroj momčadi koja ima par nezgodnih pojedinaca, imaju svojih mana koje ćemo nastojati iskoristiti, kaže Tudor.

 

Plaće samo odabranim igračima
Nekolicina  Hajdukovih igrača primili su dio zaostalih plaća, klub im je  dugovao pet plaća. Isplata dijela dugovanja  pojedincima unijela je nemir u svlačionicu bijelih pred prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv Turnova. Među igračima koji nisu primili niti kune su vratar Goran Blažević i ljubimac Torcide Ivan Vuković na koje trener Tudor ne računa u novoj sezoni. Klub ih želi pod svaku cijenu prodati, čak su im ponudili raskide ugovora i mogućnost da Poljud napuste bez plaćanja odštete, što su obojica odbila.

 

Utakmica se igra pred praznim tribinama:

 

- Sigurno da će biti  šteta što će Poljud biti prazan,  navijači su na utakmicama protiv Dinama i Zadra pokazali koliko vole klub. Ne treba niti spominjati koliko nam znače, trebamo učiniti sve da našim vjernim navijačima omogućimo gledanje europskih utakmica, govori Tudor.

 

Veliki problem je travnjak. Ultra Europa festival koji se minulog vikenda na glavnom travnjaku gotovo je potpuno uništio teren. Prema procjenama na festivalu  je bilo oko 50.000 tisuća partijanera. Budući da je travnjak bio pokriven,  trava je na nekoliko mjesta jednostavno nestala. Problem je što će  23. srpnja na Poljudu  koncert održati Roger Walters i nema dvojbe da će dodatno uništiti travnjak

 

- Ne bih želio to komentirati, mogu samo reći da mi je travnjak veći problem od Turnova, zaključio je Tudor.

 

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.