Igor Tudor, trener Hajduka: I da nismo osvojili Kup, ne bi bio smak svijeta

Petak, 24. svibnja 2013. 09:38 Napisao/la  I. J.

- Jako sam ponosan na igrače što su uspjeli jednu turbulentnu sezonu završiti osvajanjem Kupa Hrvatske. Ostavili su dušu na terenu. Pobjeda je ovo cijele momčadi, kaže trener Hajduka

Hajduk je osvojio Kup Hrvatske. Splićani su tako šesti put uzeli trofej Rabuzinovo sunce u deset finala koje su odigrali. Važnije od osvajanja samog Kupa jest činjenica da su bijeli na taj način donekle spasili sezonu, ali još više spoznaja da su osigurali plasman u Europsku ligu. Posljednja utakmica u Maksimiru protiv Dinama u nedjelju  sada se igra samo za prestiž. Hajdukovci su se u Split vratili autobusom, a na Poljudu ih je dočekalo negdje oko tisuću navijača s kojima su proslavili osvajanje novog trofeja. Navijači bijelih ispunili su južnu tribinu maksimirskog stadiona do posljednjeg mjesta. Pristaš kluba sa Poljuda bilo je i na Zapadnoj i Istočnoj tribini. Pokazali su navijači još jednom da su oni najjača karika kluba. Cijela momčad na čelu sa trenerom Tudorom i njegovim stručnim stožerom zaslužuje čestitke, no isto tako čestitka ide i na adresu bivšeg trenera Miše Krstičevića i njegovih suradnika.

- Jako sam ponosan na igrače što su uspjeli jednu turbulentnu sezonu završiti osvajanjem Kupa Hrvatske. Ostavili su dušu na terenu. Pobjeda je ovo cijele momčadi.  Dakako da ne mogu ne spomenuti navijače koji su od prvog dana bili uz ovu momčad i ove igrače. Neću govoriti koliko oni znače za Hajduk. Doći u Maksimir u tolikom broju, s tom činjenicom može se podići mali broj klubova na svijetu. Ovaj trofej vrijedi još više, riječi su Tudora.

Hajdukov strateg je podvukao.

- Lokomotiva je bila dobra, no Hajduk je bio bolji u obje finalne utakmice i mislim da smo zasluženo osvojili Kup. Ostvarili smo cilj i naredne sezone igrati ćemo u Europskoj ligi.

Najugodnije iznenađenje je igra koju je prikazao Tin Sven Sušić:

- Dao sam mu više slobode u igri, gurnuo ga malo udesno. Pokazao je da zna itekako dobro kontrolirati loptu.

Na kraju je Tudor ponovio riječi koje je kazao uoči dvoboja u Maksimiru.

- I da Hajduk nije osvojio Kup ne bi to bio smak svijeta, klub ima puno drugih problema koje čelnici kluba moraju  što prije riješiti, zaključio je hajdukov trener.

Bijeli su još jednom osvojili „utješnu nagradu", no i to je velika stvar kada se zna kroz kakve je sve oluje i nevere klub prolazio u proteklih godinu dana. Ovo je nagrada prije svega za igrače koji mjesecima nisu dobivali plaću, a plaća im još uvijek kasni.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.