Igor Tudor: Teren je pješčana livada, kao trener imam pravo tražiti uvjete za rad

Ponedjeljak, 05. kolovoza 2013. 09:48 Napisao/la  SC

Uvjeren sam da ekipa koja dominira i koja igra na ovakvom terenu teže dolazi do pobjede. Ako igračima umjesto jednog ili dva dodira trebaju četiri, onda smo u hendikepu, kaže Tudor

Igor Tudor ima razloga za zadovoljstvo nastupima u Ligi 10. Nakon četiri kola Hajduk se nalazi na vrhu, a pobjeda (2:1) protiv Hrvatskog  dragovoljca rezultatski ne oslikava realni odnos snaga na terenu. Hajduk je bio puno bolji:

 

- Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme koje je trebalo završiti s našim uvjerljivim vodstvom, ali nažalost to se nije dogodilo. Onda se dogodilo drugo poluvrijeme gdje je došlo do velikog umora igrača zbog visokog ritma zbog dva razloga. Prvi je teren, ja bih to nazvao pješčanom livadom. Uvjeren sam da ekipa koja dominira i koja igra na ovakvom terenu teže dolazi do pobjede. Kao trener imam pravo tražiti uvjete za rad i igru, a ako igračima umjesto jednog ili dva dodira trebaju četiri, onda smo u hendikepu. Drugi razlog su ozljede dvaju igrača, Miliću je iskočilo rame, Jozinoviću je stradala zadnja loža i vidjet ćemo kolika će biti pauza, kaže Tudor.

 

Trener Hajduka usporedio je Dragovoljce s gruzijskim protivnikom u Europskoj ligi:

 

- Dragovoljac je igrao puno otvorenije, pozdravljam i čestitam treneru na takvoj igri. Međutim, mislim da je Dila ipak ozbiljnija ekipa s boljim pojedincima, imaju jednu kvalitetu-dvije više od Dragovoljca. Mi idemo gore kao što sam i najavio, po prolazak, imamo šanse, nisu velike, ali se nadam kako će četiri-pet igrača koji nisu danas igrali biti spremni za četvrtak. Imamo dan više odmora nego za ovu utakmicu, Gruzijce smo nadigrali na Poljudu, gore idemo zabiti gol pa što bude, zaključuje Tudor.

 

Krešimir Ganjto povukao je neobičan potez, trener Dragovoljca izvukao je Jazvića u 37. minuti nakon neiskorištenog udarca s bijele točke:

 

- Izvukao bih ga i da je zabio gol! Nisam trener od jučer, to je elementarno nepoštivanje.Sivonjićje trebao pucati, neće ostati na ovome, a Jazvića čekaju konzekvence. Prva i osnovna stvar je da u momčadi nema anarhije, kaže Ganjto.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.