Igor Tudor: Rijeka je dobra nogometna priča, normalno je da im se ovako nešto dogodi

Petak, 20. rujna 2013. 16:56 Napisao/la  Ivan Jelić

Na ovakvim utakmicama vidi se kolika je razlika između klubova koji igraju u hrvatskog ligi i klubova koji igraju u jačim europskim ligama. Naša liga je jedno, Europa je nešto sasvim drugo, kaže Tudor

Pobjeda u prošlom kolu nad Dinamom na Poljudu podigla je samopouzdanje bijelih, na Poljudu vjeruju da se mogu s modrima, ali i sa Rijekom ravnopravno boriti za titulu prvaka. Dinamo i Rijeka su doživjeli su poraze u prvom kolu Europske lige:

- Rijeka je dobra nogometna priča, normalno je da im se ovako nešto dogodi. Imaju odličnu momčad, uvjeren sam da osvojiti neki bod u Europskoj ligi. Dinamo je neočekivano izgubio od Černomorca. Na ovakvim utakmicama vidi se kolika je razlika između klubova koji igraju u hrvatskog ligi i klubova koji igraju u jačim europskim ligama. Naša liga je jedno, Europa je nešto sasvim drugo. Bez novaca danas se ne može ništa ozbiljnije uraditi. Mi smo u prednosti što ne igramo u Europi, uvjerio sam se koliko je opterećenje za moje igrače bilo igranje u kvalifikacijama za plasman u Europsku ligu, kaže trener Hajduka Igor Tudor.

U subotu Splićani dočekuju Zadar, na otvaranju prvenstva Hajduk je u Stanovima slavio sa uvjerljivih 5:1. Trener Tudor ne može računati na požutjelog Jozinovića. Zadar je u prošlom prvenstvenom kolu slavio u Puli (1:0). Čini se da momčad trenera Ferde Milina bolje igra na gostovanjima, u Parku mladeži nadigrali su RNK Split rezultatom 3:1:

- Poslije pobjede nad Istrom 1961 u Puli trener Zadra Ferdo Milin priznao je da su nezasluženo osvojili sva tri boda, da su domaćini bili bolji. Pogledao sam kazetu te utakmice, Puljani su zaista bili bolji i zbog toga je nogomet najpopularniji sport. Za nas je dvoboj sa Zadrom psihološki najvažnija utakmica u cijelom prvenstvu. Ne smije nam se dogoditi da se uspavamo poslije pobjede nad Dinamom. Uvjeren sam da ćemo odigrati dobru utakmicu, govori Tudor.

Koliko se pribojavate da mladi igrači ne polete nakon uspjeha nad Dinamom?

- Neće se to sigurno dogoditi, neću im to dopustiti. Kada malo polete, odmah ih „klepnem“! Nažalost, vremena su drugačije. Kada sam s 18 godina pozvan da potpišem profesionalni ugovor sa Hajdukom nisam znao što ću od sreće. Danas mladi igrači sa 18 godina gledaju kako da ne potpišu ugovor sa klubom.

Poslije derbija sa Dinamom glavni sudac Tihomir Pejin prijavio je Tudora zbog izjave da je u početku susreta suđenje bilo tendenciozno:

- Mislim smo da je bilo tendenciozno, ali u korist Hajduka, uz osmijeh je kazao Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.