Igor Tudor razočaran igrom Hajduka, Zoran Vulić autor povijesne pobjede Splita

Nedjelja, 05. svibnja 2013. 13:29 Napisao/la  Ivan Jelić

Ovakvom igrom ne možemo nikoga dobiti, kaže Tudor.

Split je ostvario je povijesnu  pobjedu (2:1) nad Hajdukom u 30. kolu, crveni prije toga nisu nikada pobijedili bijele u gradskom derbiju. Od kako se Split vratio među prvoligaše u HNL-u, Hajduk i Split odigrali su 8 međusobnih susreta: 7 sedam prvenstvenih i jednu kup- utakmicu.

 

 Novi trener Hajduka Igor Tudor debitirao je porazom na klupi. Nekim svojim odlukama, prije svega da zaigra s trojicom u zadnjem redu, pridonio je neuspjehu momčadi. Naime, od prve minute bilo je vidljivo da Maloča ne može zadržati Rebića. Erceg je bio najbolji igrač susreta i strijelac oba gola za domaćina, još jednom je potvrdio da se radi o klasnom igraču. Na drugoj strani najbolji u redovima bijelih bio je crnoputi Kouassi, svi ostali odigrali su vrlo slabo:

 

- Razočaran sam, ovakvom igrom ne možemo nikoga dobiti. Momčad se mora znati braniti sa deset igrača i s istim brojem igrača napadati. Nismo se snašli u prvih 20-25 minuta što je Split iskoristio, uspjeli su postići dva zgoditka i tu je utakmica bila riješena. Rebić je još jednom pokazao da je u ovom trenutku jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač lige. Očekivao sam da će moji igrači dobro reagirati na ono što sam tražio od njih, ali očigledno je da informacije nisu na pravi način primili.  Umjesto da pomogne Maloči, Milića nije bilo nigdje, kazao je Tudor.

 

Na drugoj strani Zoran Vulić nije bio euforičan nakon povijesne pobjede:

 

- Odigrali smo odličnih prvih 45 minuta. Postigli smo dva gola,  a mogli smo još po koji puta zatresti mrežu Hajduka . U nastavku su nas bijeli stiskali što se moglo očekivati, no uspjeli smo se obraniti  iako smo od 79. minute igrali bez isključenog Glavine. Zna se da sam  Hajdukovac, no nema sentimenta kada su u pitanju ovakve utakmice. Hajduku želim da osvoji Kup i da plasira se u Europsku ligu bez obzira što to može neće biti dobro za nas, zaključio je Vulić.