Igor Tudor, trener Hajduka: Prezadovoljan sam igrom momčadi, ima puno prostora za napredak

Nedjelja, 07. srpnja 2013. 16:02 Napisao/la  Ivan Jelić

Mi smo odlučili da ćemo u novom prvenstvu pružiti priliku našim mladim igračima, okrenuli smo se domaćoj mladosti, kaže Igor Tudor

Na otvaranju sezone  Hajduk je u Maksimiru u utakmici Superkupa poražen od Dinama  nakon izvođenja udarca sa bijele točke. U regularnom dijelu susret je završio bez pobjednika rezultatom 1:1.  Utakmica je mogla zadovoljiti prikazanom igrom navijače jedne i druge momčadi,  Tudorov mladi Hajduk bez puno straha  suprotstavio se puno jačem i igrački kvalitetnijem domaćinu, koji je tijekom prijelaznog roka doveo niz stranaca od koji su se odmah svidjeli vratar Migliore te brzonogi napadač Soudani. Jedino novo lice u bijelom dresu bio je Mislav Anđelković, koji nije pokazao ništa.

 

Tudor se odlučio na mladost od koje traži da igra nogomet, da kroz kombinatoriku dolazi do gola protivnika. Dobro su to Splićani odrađivali između dva kaznena prostora, no nisu bili previše opasni za gol domaćina. Istina, Pašalić je na početku susreta promašio stopostotnu priliku,  izašao je sam pred novog vratara Dinama Argentinca Migliore, iskusni čuvar mreže uspio je obraniti njegov udarac.

 

 Penal iz kojeg je Hajduk poravnao rezultat nije bio plod izrađene prilike. Addy je zakasnio startati na loptu, srušio je Kouassija i sudac Vučemilović je opravdano pokazao na bijelu točku, a Caktaš je bio siguran realizator.

 

Hajduk je odigrao solidnu utakmicu,   mnoge je ugodno iznenadio igrom. Mogao se vidjeti na travnjaku „rukopis„  trenera Igora Tudora i njegovog stručnog stožera.

 

- Nezadovoljan sam konačnim rezultatom, no prezadovoljan sam igrom cijele momčadi. Došli smo u Zagreb s vrlo mladom momčadi (Mujan i Pašalić rođeni su 1995. godine, op.a) , koja je pokazala da ima kvalitetu ali da joj nedostaje iskustva. Mi smo odlučili da ćemo u novom prvenstvu pružiti priliku našim mladim igračima, okrenuli smo se domaćoj mladosti. Dinamo je imao više izglednih prilika, pokazali smo dosta dobrih stvari u svim segmentima igre, prije svega mislim na posjed lopte koji je bio puno bolji nego što je to bio prošle sezone  Mislim da cijela momčad ima puno prostora za napredak, kako na tehničkom tako i na taktičkom planu,  kazao je Tudor.

 

Zbog čega nisu od prve minute zaigrali kapetan Maloča, koji je cijeli susret odgledao s klupe, dok je Sušić ušao početkom drugog dijela:

 

- Maloča i Sušić su naši glavni igrači, oni će igrati na narednim utakmica, zaključio je Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.