Igor Tudor: Ovo je velika škola za moje igrače, ovakve se utakmice znaju izgubiti

Nedjelja, 22. rujna 2013. 11:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Sigurno da je lijepo baciti pogled na prvenstvenu tablicu i vidjeti Hajduka barem privremeno na prvom mjestu, kaže trener Tudor

Ako je vratar Hajduka Lovre Kalinić u novinarskoj loži jednoglasno proglašen najboljim igračem susreta u dvoboju sa Zadrom u kojemu je Hajduk pobijedio s minimalnih 1:0, oni koji nisu gledali utakmicu na Poljudu moraju se upitati kako je to igrala momčad Igora Tudora.

Nema prodaje!
Torcida se ne slaže s prodajom Hajduka, na utakmici protiv Zadra na duž cijele sjeverne tribine izvjesili transparent na kojem je pisalo:
- Što se te više gledamo to te više nikom ne damo! Nema prodaje!

Odgovor je: Jako loše! Zadrani su u najmanju ruku zaslužili da se kuće vrate neporaženi, Ivančić jednom te Tadić u dva navrata nisu realizirali idealne prilike. U tom ih je spriječio sjajnim intervencijama čuvar mreže Kalinić. Na kraju se pamti samo pobjeda:

- Sigurno da je lijepo baciti pogled na prvenstvenu tablicu i vidjeti Hajduka barem privremeno na prvom mjestu. Nije to bila jedna od naših najboljih utakmica. Znao sam da nas čeka teška neizvjesna utakmica, Zadar ima dobru momčad i posebice je opasan na gostovanju. Nakon što smo rano postigli gol, nadao sam se da ćemo u prvom poluvremenu još koji puta zatresti mrežu gostiju. Imali smo neke prilike no nismo ih iskoristili, tako da smo utakmicu doveli u situaciju da do 90. minute strepimo za konačni ishod. Najvažnije je da smo pobijedili, normalno je da bude i slabijih utakmica, rekao je trener Igor Tudor.

Tudor se ponovno dotaknu travnjaka:

- Žalostan sam zbog stanja travnjaka, zbog lošeg terena nismo u mogućnosti prikazati bolji nogomet, nismo mogli brže igrati. Nedostajalo nam je više ciničnosti i kvalitete u završnici, zakazala nam je realizacija. Ovo je velika škola za moje igrače, jer se ovakve utakmice znaju izgubiti. Mislim da je naša pobjeda zaslužena. Slažem se da treba pobijediti i kada se ne igra najbolje, zaključio je Tudor.