Igor Tudor: Nisam krivac da su Kramarić, Krstanović i Jajalo otišli u Rijeku, a ne u Hajduk!

Subota, 04. listopada 2014. 13:10 Napisao/la  Ivan Jelić

- Rijeka je i protiv Seville pokazala da se radi o jako dobro organiziranoj momčadi. To je ekipa kojoj je teško zabiti gol, u fazi napada imaju pojedince koji mogu sami riješiti pitanje pobjednika, rekao je Tudor

Jadranski derbi, dvoboj Hajduka i Rijeke, koji se igra na stadionu Hrvatski vitezovi u Dugopolju (nedjelja, 16 sati), bit će prilika domaćinu da se pokušava revanširati za poraz kojega su doživjeli na Kantridi u  prvoj  četvrtini prvenstva kada su Riječani slavili 4:2. Trener Igor Tudor u odnosu na igrački kadar kojeg je imao u prošlom kolu kada je Hajduk slavio u Puli, ima na raspolaganju tri standardna igrača Milovića, Vršajevića i Maglicu koji su odradili kaznu zbog tri žuta kartona.

- Za nas je uvijek veliki hendikep kada ne možemo računati na Vršajevića. On je jako bitan igrač za našu igru i za stabilnost cijele momčadi. Sigurno da nam puno znači povratak Milovića i Maglice. Za nas je svaki igrač važan. Povratak jednog od igrača iz prvih jedanaest za nas je velika stvar,  kazao je Igor Tudor.

U četvrtak je Rijeka na svom stadionu odigrala dvoboj protiv Seville u Europskoj ligi. Domaćin je odigrao odlično u drugom dijelu. Šteta je što su primili gol u sudačkoj nadoknadi i to s igračem više.

- Rijeka je i protiv Seville pokazala da se radi o jako dobro organiziranoj momčadi. To je ekipa kojoj je teško zabiti gol, koja igra dobro u fazi obrane, a u fazi napada imaju kvalitetne pojedince koji mogu sami riješiti pitanje pobjednika, rekao je Tudor.

Kramarić se prometnuo u njihovog najboljeg i najvažnijeg igrača.

- Kramarić je igrač koji puno znači za momčad Rijeke, igrač koja zabija i donosi im pobjede. Ako se ne varam on je prošle godine izabran za najboljeg igrača HNL-a. Imaju oni još niz kvalitetnih igrača. Rijeka je snažan kolektiv koji je dobro izbalansiran na svim pozicijama, rekao je Tudor najavivši kakvog Hajduka mogu očekivati domaći navijači.

- Uvjeren sam da će gledatelji vidjeti jedna dobar Hajduk, mi smo jako motivirani. Pobjeda u gostima nad Istrom 1961 donijela je nužnu injekciju samopouzdanja za igrače, jedan podstreki poticaj. Svi jedva čekamo da utakmica počne.

Travnjak u Dugopolju i nije neka prednost za Hajduk.

- Po pitanju terena kazat ću slijedeće. U ponedjeljak sam imao jednominuti razgovor sa predsjednikom kluba Brbićem gdje sam mu iznio svoja razmišljanja u svezi toga i od tada niti jednu sekundu nisam potrošio na to. Kako nama tako i njima. Mene zanima samo da momčad igra što bolje, rekao je Tudor koji  često ponavlja da ne može utjecati na konačni rezultat.

Na dvije posljednje utakmice protiv Rijeke Hajduk je primio po četri gola, a tri godine nije pobijedio riječki sastav.

- Što želite reći da sam ja najveći krivac za te poraze i primljene golove? Valjda nisam kriv što su Kramarić, Krstanović, Jajalo..., otišli u Rijeku, a ne u Hajduk. Nekorektno pitanje!, rekao je Tudor istaknuvši koji je forte Rijeke.

- Svaka momčad ima neki svoj forte, kazao bih da su forte Rijeka nekakva polukontra, kontra i prekidi. Naš forte neću otkrivati. Dok sam trener Hajduka uvijek ćemo težiti da kroz igru dođemo do pobjede, nikada nećemo igrati bunker, antinogomet... Igrat ćemo agresivno i napadački. To će ponekad donijeti rezultat, ponekad neće, zaključio je Igor Tudor.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.