IGOR TUDOR Nema utakmice, a da si nisam rekao da sam nešto pogriješio

Petak, 21. veljače 2020. 15:32 Napisao/la  SC
Igor Tudor
Igor Tudor

Trener Hajduka Igor Tudor u najavi subotnje (15) utakmice protiv Gorice na Poljudu morao je odgovoriti na pitanje o porazu u Koprivnici

- Dogodio se crveni karton i to je promijenilo sve. Do tada smo imali 1:0 i da igrač nije bio isključen, siguran san da bismo uzeli tri boda. Pouka se izvlači svaki dan, svaki trening. Svaki trener griješi svaku utakmicu, nema utakmice koju sam završio, a da si nisam rekao da sam nešto pogriješio. A rezultat je taj koji diktira mišljenje većine ljudi. Primjerice, da sudac nije dao Juriću prvi žuti, što nije trebao i da smo pobijedili, vi biste sada pisali kako sam donio dobru odluku. Ali nebitno, nemojmo se vraćati u prošlost, idemo dalje. Cilj je napraviti standardizaciju ekipe i to je trenutno prioritet, naglašava Tudor.

Mario Stanić je govorio o pojačanjima, koliko ste zadovoljni pojačanjima?

- Mario je sve jučer rekao, imamo prilično slična razmišljanja kada je to u pitanju tako da bih ništa više dodavao.

Gorica?

- Neugodan protivnik. Tradicionalno su dobri i tvrdi, dobro vođeni, ali mi smo fokusirani na nas. Bitno je standardizirati momčad, to je neminovnost ako želimo napredovati. U subotu će se vidjeti neloših stvari, imamo svoju priču i naš način igranja i željno očekujemo sutra utakmicu. Bit će nekih promjena u odnosu na Koprivnicu. Gorica je poprilična nepoznanica, jer i oni su dosta mijenjali sastav. Pogledali smo sve njihove utakmice i bez obzira na to što su mijenjali dosta igrača, trener je isti i vjerujem da neće biti previše iznenađenja.

Poruka za navijače Hajduka?

- Ja ih pozivam da dođu i da podrže ovu momčad u stvaranju. Mislim da će momci, kao i uvijek, dati sve od sebe, jer guštaju igrati kod kuće. Ljudi vole ovaj klub i pozivam ih da sutra dođu napraviti dobru atmosferu.

Kako objašnjavate Stanićevu izjavu da mladi momci osjećaju pritisak kada istrče na Poljud?

- On je mislio na određene mlađe igrači, što je i normalno. Mislim da je igračima lakše igrati kući nego van, ali normalno je da neki mlađi igrači budu u grču. Ja osobno ne vidim to kao veliki problem.

Osijek i Rijeka su se približili na tri boda, sljedeće utakmice su upravo protiv njih?

- Kada smo počeli, bili smo na bod od njih, a sada smo na tri. To je totalno nebitno, ima još puno do kraja. Bitno je da mi iskoristimo vrijeme ispred nas da budemo što bolji.

Ali protiv njih se lomi prvenstvo?

- Ne bih ja baš tako rekao. Ako dobiješ sve ostale utakmice, onda protiv njih možeš i remizirati. Sve je bitno, ali jedna stvar nije bitnija od druge.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.