Igor Tudor ljut na novinare: Rijeka ima bod manje od nas, a tamo je fešta od nogometa!

Četvrtak, 22. kolovoza 2013. 15:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Možda se netko neće složiti s mojim promišljanjem, ali Austria ima bolje igrače od Dinama, stoga nije čudno što su slavili u Maksimiru, kaže Tudor

Hajduk u subotu navečer gostuje u Puli gdje ga čeka dvoboj sa Istrom 1961. Trener Igor Tudor u najavi utakmice obrušio se na novinske natpise i komentare poslije minimalne pobjede nad Slaven Belupom:

 

- Prije par dana ušao sam u svlačionicu i zatekao igrače, koji nisu krili svoje razočaranje novinskim natpisima poslije pobjede nad Belupom. Jedni napišu "Maglica donio mir", drugi "Maglica spasio bijele"... Kada to netko pročita, pomisli da se Hajduk pobjedom nad Belupom spasio od dna. Mi smo najuspješnija momčad lige, od 15 mogućih bodova osvojili smo 13 bodova, nedostajalo nam desetak minuta protiv Rijeke na Poljudu da imamo stopostotni učinak. Na svim utakmicama bili smo bolji od naših protivnika. Koliko smo to trebali stvoriti šansi? Možda 15, 16… pa nismo mi Barcelona ili Bayern, mi smo u dvoboju sa Slaven Belupom stvorili 5, 6 izglednih prilika i samo smo jednu pretvorili u zgoditak i ostvarili novu pobjedu. Rijeka je uložila milijune eura, doveli su gotovo cijelu momčad. Imaju bod manje od nas, a tamo je fešta od nogometa, ludilo, a kod nas mediji pišu "Maglica je donio mir"... ! Tri uzastopna gostovanja su veliki motiv za nas, igrat ćemo hrabro, napadački,  s kakvim ćemo se bodovnim plijenom vratiti, tek će se vidjeti, kaže Tudor.

 

Prokomentirao je Tudor utakmicu Dinama i Austrije Beč:

 

- Vidio sam bolju  Austriju, pobijedili su zasluženo. Trebam uvijek stati na stranu trenera, iako trenerska struka u Hrvatskoj nije ujedinjena. Jurčić nije imao na raspolaganju sve igrače, Sammir je bio dugo ozlijeđen, Soudani je postio. Teško je bilo igrati modrima protiv jedne ovako dobre momčadi kao što je Austria iz Beča. Samo što mi je nepojmljivo smjenjivanje trenera ako se radi o dugoročnom planu, viziji. Ne može taj plan i vizija stati u 90 minuta jedne utakmice. Sa druge strane možda se netko neće složiti s mojim promišljanjem, ali Austria ima bolje igrače od Dinama, stoga nije čudno što su slavili u Maksimiru, zaključio je Tudor.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.