IGOR TUDOR Čuo sam priče da sam ljut, ali ja sam zadovoljan i sretan

Petak, 31. siječnja 2020. 14:47 Napisao/la  Toni Bilić
Igor Tudor
Igor Tudor Foto: screenshot

Nakon mjesec i pol dana nastavlja se HNL.

Na rasporedu je 20. kolo, Hajduk u nedjelju (15 sati) gostuje kod Varaždina.

- Pripreme su bile jako kratke. Najvažnije je bilo da se nitko ne ozlijedi te da igrači usvoje najveći mogući dio novih stvari. Dosta je novih stvari, dobrim dijelom sam zadovoljan. Normalno, to su samo četiri tjedna, to će iz tjedna u tjedan ići bolje. Veselim se utakmici u Varaždinu da vidimo kako će to izgledati u službenoj utakmici. Igramo u gostima protiv starog prijatelja Luke, to će biti baš lijepo, rekao je Igor Tudor, a zatim se dotakao odlaska Filipa Bradarića.

- To je bio zajednički dogovor. Čuo sam priče da sam ljut, ali ja sam zadovoljan i sretan. Osjećam se dobro, suradnja s najbližim suradnicima je fenomenalna. Bradarića smatram jako kvalitetnim igračem i osobom, no smatrali smo da nam je u ovom trenutku to dobar potez, da ćemo profitirati. Nismo u stanju kao klub zadržati sve igrače i kupiti nove. Donijeli smo odluku za koju smatramo da je najbolja za klub i ekipu.

Je li Jakoliš lijevi bek?

- To nisu bekovi, to su igrači koji imaju važnu ulogu od 100 metara. Njihovo je da budu stoperi i napadači. To je zahtjevna uloga, trebaju igrati igrači koji imaju dobar motor. Taj stil nam odgovara na karakteristike igrača. Mislim da je to način koji će biti dobar za ekipu i za klub. Normalno da neki igrači s obzirom na stil će imati beneficija, neki će malo patiti, ali cilj je u budućnosti da uzimamo igrače koji mogu igrati s ovim stilom. Na toj poziciji osim Jakoliša mogu igrati Juranović, Tahiraj, Dolček, Čolina, Kreković. Šest igrača, bit će prostora!

Napadač nije doveden, znači li to da ćete koristiti mlade igrače poput Krekovića

- Ideja je bila da se dovede napadač. Ona je i dalje tu, ali izričito sam u razgovorima smatrao da mora biti najbolji. Ako nije dobar nećemo uzimati nekoga. Napadač vam donosi golove, pobjede i on košta. Nitko ga neće dati besplatno, niti će biti slobodan ako je dobar. Pojavio se Kreković, mali Blagaić je odigrao jako dobro, mali Teklić je isto odigrao dobro. Imamo Dolčeka koji je protiv Dinamo Kijeva napravio izvanredne stvari. Očekujem puno od Eduoka, radio je jako dobro. Gledajući utakmice u prvom dijelu to je igrač koji je ostao dužan. To je igrač koji može i biti će bolji u ovom dijelu.

Kakva je situacija sa stoperima? Simić je ozlijeđen, u kakvom su stanju Vučur i Mujakić?

- Tu se dogodilo par stvari, malo smo u deficitu. Bradarić je otišao, Mujakić je došao kasno, Vušković je imao ozljedu, Dellova je isto imao problema, Simić je propustio pripreme. Radimo na dovođenju još jednog obrambenog igrača. Stipe Radić je odradio cijele pripreme s jednom malom greškicom. Ismajli je standardno jako pouzdan, Vučur je odigrao odlično protiv Dinamo Kijeva. Moguće je da i Dellova krene u Varaždinu. Gazimo ovako, no kada se kompletiramo biti ćemu tu dobri. Pozicija je vrlo važna s obzirom na ovaj način igre.

Konkurira li Mujakić za Varaždin?

- Konkurira.

Je li moguć neki odlazak?

- Moguće je.

Je li to znači da odlazi Ismajli?

- Neće ići, on je stožerni igrač. Ne čitam novine, ali su mi rekli da postoji interes. Zabranjeno je davati njega, ima veliku vrijednost. Ako ga budemo davali to će biti za ozbiljne novce. Bio sam u Italiji, vidio sam stopera koji koštaju milijune, a ne vrijede pola kao on.

Tko je kapetan?

- Tri su kapetana. Caktaš, Juranović i Hamza. Kada su svi troje na terenu kapetan je Mijo.

Kakva je situacija u momčadi?

- Simić ima problema s kukom, uz to ima virozu, problema s virozom ima i Čolina.

Kakva je komunikacija s drugom momčadi?

- Despa dobro radi. Igraju i oni s tri igrača u zadnjoj liniji, imamo dobru komunikaciju. Igrali smo utakmicu s drugom momčadi, pozitivni su dojmovi o radu u drugoj momčadi.

Kako ste zadovoljni kvalitetom mladih igrača?

- Nikad nije bio problem afirmirati igrača. Problem je bio što su i drugi prepoznali naše igrače i odveli ih. Ugodno sam iznenađen. U prvom upoznavanju sam odradio nekoliko razgovora. Moje mišljenje je puno pozitivnije o mladim igračima nego što sam ranije znao. Svi imaju kvalitetu, zaboravili smo i Vuškovića. Stipe Radić je protiv Dinamo Kijeva odigrao tako, da sam u Kijevu odmah bi ga kupio. Kreković, Blagaić, Teklić, imaju potencijala, za sada dobru glavu. Kada se ona digne ja sam tu da je spustim.

Imate li u momčadi novog Bradarića?

- Doći će jedan dobar stoper. On i Vušković će biti u centrali na treninzima. Nije ta pozicija ključna za naš nogomet. Dobro je da taj igrač zna više igrati, ali sam prije puno više davao značaja tome. Sada su mi druge stvari bitnije. Težit ćemo igri, nećemo biti Barcelona, želimo biti mi. Nogomet s puno ritma, trke, ali s jasnim smjernicama i linijama kretanja. Želimo kontrolirati, ali ne želimo biti Barcelona.

Čime ste najviše zadovoljni, a što vas brine?

- Zadovoljan sam sa svime. Nema stvari s kojima nisam zadovoljan. Momci su fenomenalni, u mjesec dana nisam podigao glas, sve rade kako treba. Stalno su nova dokazivanja, novi dril. Želimo tako igrati, biti budni tijekom tjedna da bi u nedjelju bili budni.

Na klupi Varaždina je Luka Bonačić?

- O treneru Luki Bonačiću sve najbolje. Pogledao sam njegove utakmice u pripremama, mislim da neće igrati tako. Imamo dobar odnos, kada se god vidimo bacimo dvije batude. On je tada bio druga osoba, ja sam bio dijete. Radi se o jednom dobrom treneru. Želim mu ostanak u ligi i poraz u nedjelju.

Posavec ili Ljubić?

- Posavec je na golu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.