Hrvoje Maleš blokirao račun Hajduka kreditom banke u kojoj je bivši predsjednik bio zaposlen

Subota, 13. listopada 2012. 11:01 Napisao/la  Ivan Jelić

Banca Popolare blokirala nam je račun na iznos od 4 milijuna kuna, priznao je predsjednik Hajduka Marin Brbić. Hrvoje Maleš na mjesto predsjednika došao iz Bance Popolare

 

Poslije odluke vijećnika Gradskog vijeća da se Hajduku ne da jamstvo za dizanje dva kredita po 15 milijuna kuna, odnosno, kada je Torcida došla prosvjedovati ispred Banovine bez obzira na prolom oblaka, gradonačenik Splita Željko Kerum (u)vidio je da je vrag odnio šalu, nazvao svoju Seku (Nevenku Bečić, predsjednicu Gradskog vijeća) i naložio joj da za ponedjeljak 15. listopada sazove izvanrednu sjednicu Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo izglasati jamstvo klubu.

 

Prije nego što je nazvao Seku, Braco (Željko Kerum, op.a.) se prepao mogućih nereda po gradu, ali i za vlastitu sigurnost. Specijalci od petka poslijepodne čuvaju njegovu kuću na Mejama.

 

Predsjednik Marin Brbić nije krio svoje razočaranje odlukom vijećnika da ne izglasaju davanje jamstva. U stanju šoku otkrio je neke zanimljivosti:

 

- Banca Popolare blokirala nam je račun na iznos od 4 milijuna kuna, kazao je Brbić.

 

Zanimljivost je da je bivši predsjednik kluba Hrvoje Maleš na čelo Hajduka došao s mjesta direktora poslovnica Banco Popolare u Splitu. Upravo je Maleš ishodio kredit te banke koja je sada blokirala Hajduk zbog nemogućnosti vraćanja kredita. Tako je Maleš na indirektan način blokirao Hajduk!

 

Uz sve to Maleš je navodno s bogatom otpremninom napustio mjesto predsjednika bijelih nakon što su njegovu smjenu iznudili vijećnici Gradskog vijeća na sjednici koja je održana 18. srpnja .

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.