Hari Vukas, trener Hajduka: Malo je neobično da jednom Hajduku toliko znači pobjeda u Koprivnici

Utorak, 28. travnja 2015. 14:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Što se tiče utakmice Lokomotive protiv Zagreba, bilo je čudnih situacija protiv Zagreba, ali nije na meni da komentiram,  govori Vukas


Nogometaši Hajduka u srijedu od 20 sati igraju na Poljudu protiv Lokomotive susret 31. kola, uoči utakmice trener Hari Vukas je održao press-konferenciju:

- Čeka nas važna utakmica. Pobjeda i tri boda u Koprivnici su za momke izrazito bitni sa psihološke strane, međutim već nakon izlaska iz autobusa sam rekao momcima kako tu utakmicu trebamo zaboraviti. Sutra je novo dokazivanja, nova borba i novi taktički zahtjevi i ako oni to shvate bit će dobro, započeo je Vukas.

Hajduk bi mogao prestići Lokomotivu na trećem mjestu prvenstvene ljestvice?

- Želim igrače rasteretiti takvih razmišljanja poput onoga da je u srijedu Dan D. Izvedba na terenu donosi kvalitetnu igru, a nije potrebno opterećivati ih važnosti, već je važno da svoje zadatke izvršavaju na način koji od njih tražim, kazao je Vukas.

Kakav je dojam nakon utakmice u Koprivnici?

- Malo je neobično da jednom Hajduku toliko znači pobjeda u Koprivnici. Zahtjeve koje smo stavili pred njih u Koprivnici su ispunjivali, nije bilo rupa, bilo je kombinatorike, linije nisu bile razvučene, s trkačke i taktičke snage bilo dosta dobro...

Tko će nedostajati protiv Lokomotive?

- Milevski, Maloku i Vršajević su kartonirani, od ozlijeđenih neće biti Nižića i Balića, Kalinić se priključio momčadi pa će biti u konkurenciji, Maglica i Gotal su u sličnom statusu, Kurbanov je ozlijeđen još prije Koprivnice gdje nije ni otputovao. Sve ćemo odlučiti poslije večerašnjeg treninga. To je sport, kad puno igrača nedostaje i ekipa bolje reagira, nije to ništa neuobičajeno. Nikada ne govorim tko će igrati, međutim ne mogu ignorirati određenu kvalitetu koju npr. Tudor ima, ali moram uzeti u obzir kako je mlad i pitanje je može li u kontinuitetu igrati na takav način.

Sutrašnji protivnik je na čudan način izgubio od Zagreba u prošlom kolu?

- Lokomotiva igra kvalitetnog nogomet, istog trenera imaju već nekoliko godina. Imaju dosta igrača iz Dinama, pa ih volimo zvati i Dinamo II. Naše utakmice su uvijek bile zanimljive i sadržajne. Što se tiče utakmice protiv Zagreba, bilo je čudnih situacija protiv Zagreba, ali nije na meni da komentiram, zaključio je Vukas.

Sastav: Grbić, Mikanović, Milović, Maloča, Jozinović, Caktaš, Sušić, Mezga, Tudor, Vlašić, Maglica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.