Hari Vukas trener Hajduka, Goran Vučević otišao zbog prijetnji batinama

Petak, 24. travnja 2015. 15:33 Napisao/la  Ivan Jelić

Pritisak je ogroman, posebno na Gorana Vučevića, to je bilo strašno i neprihvatljivo je da on mora otići zbog toga, jer bi ga netko mogao prebiti. Nezamislivo u 21. stoljeću, a prijetili su i meni, kaže Marin Brbić


Hari Vukas je novi&stari trener Hajduka! Na predstavljanju novog trenera Marin Brbić se osvrnuo na trenutnu situaciju u i oko kluba:

- Posljednjih dana vlada histerija u medijima, kako je klub pred raspadom. Pomalo smo navikli na sve te natpise. Međutim, zabravili smo 2012. kada je klub zaista bio pred raspadom, a ne danas. Igrali smo pripremne utakmice u markerima, nismo mogli naći sparing partnere. Sada nas rezultat ne ljubi, ali još jedanput kažem, 2012. smo bili na podijeli 4. mjesta sa Splitom, osvojili smo kup na nešto lakši način, a sada nismo uspjeli. Međutim, ostaje mogućnost da uđemo u Europu.

Kakva je Brbićeva odgovornost u cijeloj situaciji:

- Loši rezultati su tu, ja sam po zapovjednoj odgovornosti najvažnija osoba u klubu. Moj mandat je uvijek na raspolaganju, ali mislim da bi u ovo vrijeme bilo neodgovorno otići pred izbore, ostat ćemo tu i pripremati se za sljedeću sezonu. Pritisak je ogroman, posebno na Gorana Vučevića, to je bilo strašno i neprihvatljivo je da on mora otići zbog toga, jer bi ga netko mogao prebiti. Nezamislivo u 21. stoljeću, a prijetili su i meni. Igrači su se borili, bilo je nekih dobrih trenutaka, ali i nesretnih utakmica kao protiv Dinama i Rijeke. Vučević je radio dobro i odgovorno. Organizirao je drugu momčad, skaut službu, započeo je suradnja s Kineziološkim fakultetom. Goran Vučević je zasad na mjestu sportskog direktora, i do ponedjeljka je na odmoru.

Komentirao je i učestale promjene trenera.

- Podsjećam kako smo imali trenera imali 22 mjeseca, najduže posljednjih godina. Onda je Tudor sam napustio klupu tri dana prije početka proljetnog dijela i tu su krenuli svi problemi. Samo je Poklepović smijenjen, Vučević je otišao zbog prijetnji, a Tudor svojom voljom. Smjena je bila samo jedna.

Što očekuje do kraja sezone?

- Ima još sedam kola, neka daju podršku vi. Još uvijek smo u boljoj poziciji nego ostali i zato molim medije i navijače da daju podršku da izvučemo klub iz ove situacije i rezultatske krize, zaključio je Brbić.

- Imam vjere u sebe i momke da možemo napraviti ono po što sam došao. Dovedan sam da napravim što bolje rezultata, a to je odlazak u Europu, znam kako ćemo zajedno doći do toga cilja. Kao što sam rekao ovaj put je teži, ali zato sam tu. Želim imati sve na raspologanju pod ugovorom, imam odriješene ruke, pa tako želim i da Maloča bude u grupi igrača koji konkuriraju za sastav, kazao je Hari Vukas.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.