HARI VUKAS Ne može se igrati napadački cijelu utakmicu, niti se može stalno jurcati

Petak, 11. rujna 2020. 17:35 Napisao/la  Toni Bilić
Hari Vukas
Hari Vukas Foto: www.hnkhajduk

Hari Vukas najavio je subotnju (19.05) utakmicu protiv Dinama, trener Hajduka prvi vodi momčadu u najvećem derbiju:

- Moja obveza kao trenera Hajduka je da uvijek i na svakom terenu pripremim ekipu na najbolji mogući način da ona tu utakmicu pobijedi. Igra se bez navijača, sigurno je to drukčija priča, nije ugodno, ali pripremit ćemo se na najbolji način da tu utakmicu dobijemo.

Hoćete li napasti Dinamo?

- To ćete vidjeti u subotu

Kakav vam se čini Dinamo?

- Sve smo njihove dosadašnje utakmice vidjeli. Imaju važnu utakmicu poslije naše, ali to su njihovi problemi. Kvalitetna su ekipa s kvalitetnim igračima.

Kakvoj igri ćete težiti?

- Filozofija je jedno, ali mislim da treba biti realan. Voditi se karakteristikama igrača, te shodno tome postaviti neke stvari. Treba se voditi karakteristikama podneblja, pa i povijesti kluba. Osnovno je da to bude napadačka igra. Ne može se igrati napadački cijelu utakmicu, niti se može stalno jurcati. To će biti određeni miks, postavka na terenu s određenim linijama kretanja u napadu.

Hajduk s pobjedom dolazi na prvo mjesto?

- Nisam razmišljao o tome.

Koliko je opterećenje utakmica s Renovom?

- Nikakvo. Imamo dovoljno vremena za pripremiti se. Već radimo paralelno na pripremi te utakmice

Koliki je hendikep odlazak Ismajlija?

- Dijele ga liječnički pregledi od odlaska. Nije službeno završeno, nadam se da će biti ok. O Ismajliju mogu reći samo u superlativima, kao momku i kao igraču. Hajduk gubi kvalitetnog igrača, želimo mu puno sreće. Otišao je u dobru ligu. Nadam se da će sa svojim karakterom pokazati svoje vrline i još više napredovati.

Ovog tjedna ste službeno promovirani u prvog trenera. Sigurno vam to dosta znači uoči derbija?

- Mogu se zahvaliti ljudima u klubu. Sigurno su oni procijenili da je to dobro. Bio sam u ulozi pomoćnog trenera, sada sam u drugoj ulozi. Napravili su klik, moram ga i ja napraviti. Ova službena odluka ima svoju težinu. Meni je puno lakše raditi.

Kakva je uloga novog čovjeka u stožeru Škota Chrisa Dochertyja?

- Njegova uloga će biti analitika, tu se jako dobro snalazi. Razgovarali smo, radit će individualna i grupna videa. On i Toni Golem će raditi u tom segmentu. Imali smo već probu dok je Tudor bio trener. Sigurno se radi o kvalitetnom analitičaru. Vidi se da je profesionalan. Najbitnije je da klikne s nama, da prihvati što mi želimo u analizi raditi.

- Hoćete li s njim komunicirati i za vrijeme utakmice kao što je to radio i Zlatko Dalić na Svjetskom prvenstvu u Rusiji sa svojim škotskim analitičarem?

Nešto je slično u planu, to je jedna od opcija.

Je li se javio Tudor iz Torina?

- Bilo bi glupo da se ne čujemo s obzirom koliko smo godina suradnici i prijatelji. Bio je to prijateljski razgovor, a i mene zanima kako je njemu u Juventusu. Čestitao je na izboru, želi sve najbolje nama u stožeru, ali i Hajduku.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.