PRIJEDLOG NOVOG ZAKONA

Hajduku prijeti stečajni ili predstečajni postupak

Subota, 20. prosinca 2014. 16:40 Napisao/la  SC

Podaci Porezne uprave pokazuju  da Hajduk u lipnju ove godine nije isplatio plaću za jednog zaposlenika

Marin Brbić prije nekoliko je dana izjavio da članovi NO-a Hajduka nisu dužno provoditi odluke ni jedne udrugee, pa ni HNS-a. Budući da je Hajduk dioničarsko društvo, za upravo Hajduka sveto pismo je Zakon o trgovačkim društvima. Evo što se dioničarskom društvu Hajduk uskoro može dogoditi.

Na popisu poslodavaca koji ne isplaćuju plaće na stranicama Porezne uprave objavljeno i ime Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk kojem prijeti predstečajni postupak ili stečaj ako u idućih nekoliko mjeseci na bude počeo redovito isplaćivati plaće. Proteklog tjedna Vlada je predložila novi Stečajni zakon u kojem se nalazi i odredba prema kojoj će Trgovački sud prema službenoj dužnosti morati u roku od osam dana pokrenuti predstečajni ili stečajni postupak ako poslodavac kasni s isplatom plaća duže od 30 dana.

Zakon tek prolazi fazu čitanje u Hrvatskom saboru, vjerojatno će biti izglasan do ožujka iduće godine. Hajduk do tada mora početi redovito plaćati djelatnike. Podaci Porezne uprave pokazuju kako Hajduk u lipnju ove godine nije isplatio plaću za jednog zaposlenika, u kolovozu za njih 8, u rujnu za 64, a u listopadu za 65 zaposlenika.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.