Hajduku bi poraz u Superkupu bio novi udarac uoči početka sezone

Subota, 09. srpnja 2022. 13:06 Napisao/la  T. B.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Utakmicom Superkupa između Dinama i Hajduka, koja se večeras igra na maksimirskom travnjaku, otvara se nova sezona u HNL–u.

Aktualni prvak Dinamo najveći je favoriti u borbi za prvaka, dok Hajduk ne krije ambicije da će učiniti sve da se titula prvaka nakon puno godina vrati u Split.

Stoga je dvoboj Superkupa itekako važan za obje momčadi, puno više za "bile" nego za "modre". Zbog čega?

Hajduk je tijekom dvotjednih pripremama u Austriji odigrao četri prijateljske utakmice, izgubio je od rumunjskog prvaka Cluja (0:2), te osvajača kupa Belgije Genta (0:3). Splićani su remizirali sa njemačkim drugoligašem HSV–om (2:2) te mađarskim doprvakom Kisvardom (1:1).

Dva uvjerljiva poraza od Cluja i Genta zabrinuli su navijače, a još više trenera Valdasa Dambrauskasa.

Od kako je na klupi bijelih doživio je dva poraza: od Rijeke kod kuće i Dinama na gostovanja.

Večerašnji poraz od Dinama bio bi novi udarac uoči početka nove sezone, koju bijeli otvaraju protiv Istre 1961 na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Svjestan je toga Litavac na klupi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.