SASTANAK NO HAJDUKA

Klub od stečaja spašava 50 milijuna kuna kredita

Subota, 05. svibnja 2012. 16:48 Napisao/la  Ivan Jelić

Struja neće biti isključena, a Hajduk će odigrati prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive, ustvrdila je Branka Ramljak

Tri sata trajala je sjednica Nadzornog odbora Hajduka. Nakon završetka novinare je o zaključcima upoznala Branka Ramljak, zamjenica predsjednika NO-a, budući da je predsjednik Josip Paladino žurio za Zagreb.

- Trener Krstičević i v. d. sportskog direktora Milo Nižetić upoznali su nas sa stanjem u momčadi, te projekciji za novu sezonu. Definitivno je da će do početka ljetnih priprema za novu sezonu trener Krstičević imati jasnu sliku momčadi, kazala je Ramljak.

Iako nije željela odgovoriti na novinarsko pitanje oko daljnjeg statusa Andrića i Neretljaka kojima na ljeto ističe ugovor, samo je ponudila kratko pojašnjenje:

- Andrić i Neretljak su vrlo važni igrači za momčad!

U Krstičevićevoj projekciji igračkog kadra za novu sezonu nisu braća Sharbini, Ozobić, Vuković, James, Lima. Članovi Nadzornog odbora nisu zadovoljni marketinškim segmentom kluba.

- Hajduk je brend i mišljenja smo da se to treba iskoristiti puno bolje. Raspisat ćemo javni natječaj na kojoj ćemo izabrati najbolju ponudu jedne od marketinških agencija koja bi u budućnosti vodila brigu o marketingu kluba.

Dugovi stalno pritišću klub?

- Zahvaljujemo svim vjerovnicima koji su iskazali puno razumijevanje da pomognu klubu u ovim teškim trenucimai. Struja neće biti isključena, a Hajduk će odigrati posljednju prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive na Poljudu, unatoč suspenziji disciplinske komisije HNS-a, ustvrdila je Ramljak.

Sudbina kluba nalazi se u rukama vijećnika gradskog vijeća grada Splita.

- Pripremamo materijale za tematsku sjednicu gradskog vijeća grada Splita na kojoj će se raspravljati o pomoći Hajduku. Vjerujem da ćemo do ponedjeljka pripremiti cjelokupnu dokumentaciju i istu dostaviti u Poglavarstvo. Puno očekujemo od gradskih vijećnika, zaključila je Branka Ramljak.

Prva opcija za spas kluba od stečaja jest da Hajduk podigne kredit od 40 do 50 milijuna kuna, grad Split bi trebao biti jamac. Takvu odluku mogu donijeti jedino vijećnici gradskog vijeća i to natpolovičnom većinom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.