SPLITSKI PROBLEMI

Hajduk ne želi kreditirati ni jedna poslovna banka

Ponedjeljak, 04. lipnja 2012. 23:22 Napisao/la  Ivan Jelić

Činjenica da je pet banaka preuzelo kompletnu dokumentaciju dovoljno govori za sebe, kaže Radovani

 Istekao je rok za prijavu na  javni natječaj u kojem je Hajduk  tražio neku  poslovnu banku koja će klubu odobriti kredit u iznosu od cca 60 milijuna kuna. Hajduku kredit nije ponudila ni jedna banka.

Za srijedu je zakazana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se voditi rasprava o tome na koji način će Grad,  koji je većinski vlasnik kluba, pomoći Hajduku. Čelnici bijelih zatražili su od vijećnika da prihvate njihov zahtjev da Grad bude jamac kod podizanja kredita.

 - To što se niti jedna banka nije javila na javni natječaj nije ništa dramatično. Prema Zakonu o javnoj nabavi to se može izravnom pogodbom riješiti. Sama činjenica da je pet banaka preuzelo kompletnu dokumentaciju o stanju u klubu dovoljno govori za sebe. Uvjereni smo da će se vrlo brzo javiti banka koja želi pomoći Hajduku davanjem kredita, kaže predsjednik Skupštine dioničara Hajduk š.d.d  i jedan od odvjetnika Vinko Radovani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.