Hajduk u subotu gostuje u Pragu, novi travnjak spreman za utakmicu protiv Rijeke

Petak, 05. rujna 2014. 10:38 Napisao/la  Ivan Jelić

Trener Tudor u Prag je poveo igrački kadar bez reprezentativaca Kalinića (Hrvatska), Vršajevića, Sušića (BiH)

Hajduk u subotu u Pragu igra prijateljski susret protiv Slavije povodom 50. obljetnice osnivanja najstarije navijačke skupine „Odbor Pratel„. Slavija je na Poljudu gostovala 13. veljače 2011. godine na proslavi stotog rođendana Hajduka, slavili su Česi rezultatom 2:0. Tom prigodom dogovoreno je da se odigra uzvratni susret, bijeli će tako uveličati proslavu navijača Slavije. Inače, Hajduk je osnovan 1911. godine u poznatoj praškoj pivnici Flek, osnovali su ga splitski studenti koji su studirali u Pragu. Proslava je započinje zajedničkom večerom u Fleku.

Trener Tudor na put je poveo igrački kadar bez reprezentativaca Kalinića (Hrvatska), Vršajevića, Sušića (BiH). Nakon tjedna u kojem su bijeli doživjeli rezultatski i financijski debakl na Poljudu se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo, najvažniji događaj bio je prodaja dijelova starog travnjaka. Postavlja se novi travnjak koji se nije mijenjao od kako je stadion izgrađen, točnije od Mediteranskih igara koje su u Splitu održane 1979. godine.

Travnjak se postavlja uz pomoć Grada, koji je izdvojio 3,2 milijuna kuna. U Hajduku su se odlučili za prodaju dijela starog travnjaka, tko je želio imati komadić poljudskog terena mogao ga je kupiti. Prodano je 1.100 komada, klub je inkasirao 55.000  kuna. Jedan komad travnjaka bio  je  30 cm širok  i 30 cm dug, za njega je trebalo izdvojiti 50 kuna. 

Prvu utakmicu na novom travnjaku sa novom drenažom i novim sustavom za navodnjavanje trebala bi se odigrati 4. listopada, kada u prvenstvenom dvoboju Hajduku u goste dolazi Rijeka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.