HAJDUK U POTRAZI ZA BANKOM

Splićani traže 60 milijuna kuna kredita

Srijeda, 16. svibnja 2012. 20:16 Napisao/la  I. J.

Najizglednija opcija za vraćanje kredita je da Grad proda 30 posto svojih dionica i na taj način pomogne klubu da izađe iz financijskog kolapsa

Poslovnim bankama diljem Hrvatske Hajduk je poslao pismo i traži odgovor pod kojim uvjetima bi mogao podignuti kredit u iznosu od 60 milijuna kuna da bi podmirio sva dugovanja prema igračima, trenerima, djelatnicima radne zajednice, mnogobrojnim vjerovnicima.

U istom pismu čelnici kluba najavili su da bi kredit, ako bude odobren u traženom iznosu, bio jednokratno vraćen za godinu dana. S Poljuda je poslana kompletna dokumentacija u Banovinu da bi se vijećnici gradskog vijeća upoznali sa stvarnim financijskim stanjem kluba. U narednih nekoliko dana trebala bi se održati sjednica Gradskog vijeća Splita na kojoj bi vijećnici raspravljali kako pomoći klubu da ne otiđe u stečaj. Nadzorni odbor bijelih predlaže da Grad Split bude jamac klub prilikom podizanja kredita.

Najava da bi kredit u iznosu od 60 milijuna bijeli vratili nakon godine dana, nema sumnje budi znatiželju, kako i na koji način vratiti toliki iznos. Dvije su mogućnosti. Prva je da Hajduk proda Anasa, Vukušića, Maloču, Blaževića, Lendrića…. Druga je pak izglednija i realnija da Grad proda 30 posto svojih dionica i na taj način pomogne klubu da izađe iz financijskog kolapsa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.