HAJDUK ZAPEO U GLIBU Bez kvalitetnih igrača ne može se igrati kvalitetno na zelenom tepihu i oranici

Srijeda, 09. ožujka 2016. 19:58 Napisao/la  Ivan Jelić

Prava je istina da trener Damir Burić ima na dispoziciji drugoligaški igrački kadar, čast iznimkama koje nećemo ih nabrajati... Lako ih je prepoznati po učinku na zelenom tepihu ili oranici...


Nakon neodlučnog ishoda u Zaprešiću u srazu sa Interom čelnici kluba progasili su "silenzio stampa", igračima su zabranili davati izjave nakon utakmice. Razlog? Nezadovoljni su uvjetima u kojima se igralo!

Travnjak je već duže vrijeme u Zaprešiću u lošem stanju, no i na nekim drugim stadionima tereni su loši. Uostalom, do prije godine poljudski travnjak je također bio nepogodan za igru, bivši trener Igor Tudor često se znalo požaliti da je teren očajan.

Dakako da loš travnjak umnogome otežava igru momčadi koja teži nadigravanju, nije lako igračima kontrolirati loptu na lošem terenu. Nije loš teren glavni razlog zbog kojega Hajduk nije pobijedio Inter.

Splićani su od 72. minute imali igrača više, zbog drugog žutog kartona "oranicu", kao što je teren nazvao trener Damir Burić, morao je napustiti Mazalović. Igrača više Splićani nisu znali materijalizirati, što im nije prvi puta.

Prava je istina da trener bijelih ima na dispoziciji drugoligaški igrački kadar, čast iznimkama koje nećemo ih nabrajati... Lako ih je prepoznati po učinku na terenu ili oranici.

Hajduk je u posljednje četiri utakmice od mogućih 12 bodova osvojio samo, brojem i slovima, dva (2) boda!

Uz sve nedaće vezane uz ozljede igrača, Burić na svakoj utakmici iznenadi s početnom jedanaestoricom. U Zaprešiću je napokon na klupi za pričuve ostavio fatalnog Billyja, priliku je dao mladom Lorencu Šimiću. Iznenađenje nad iznenađenjima!

Naime, Šimića trener Hajduka nije niti vodio na pripreme u Tursku. Prošle godine Šimić je bio na posudbi u ukrajinskoj Hoverli, a posljednju utakmicu za B momčad Hajduka odigrao je 18. listopada 2015. godine protiv Neretvanca iz Opuzena. Nakon toga je nestao! Nije ga bilo niti u jednom zapisniku utakmice. U Zaprešiću je odigrao više nego solidno, treba mu pružiti pravu šansu.

Drugo trenerovo iznenađenje je uvrštavanje Tončija Mujana u početnu jedanaestoricu. U jesenskom dijelu nije bio u prvom planu, na "kapaljku" je dobivao minutažu. U zimskom prijelaznom roku Burić ga se želio riješiti, ponuđena mu je posudba u Šibenik, što je on odbio.

Netko treba ponuditi odgovor zašto su dovedeni Velez i Arteaga. Najavljeni su kao pojačanja, a nema ih nigdje. Prvi je ozlijeđen, muči ga aduktor, drugi nije niti u primislima trenera Burića. Jedino što klupsku blagajnu mjesečno zajedno koštaju cca. 20.000 eura.

Bez kvalitetnih igrača ne može se igrati kvalitetan nogomet na zelenom tepihu ili oranici, svejedno. Sve drugo je bježanje od istine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.