SASTANAK NADZORNOG ODBORA

Hajduk iduće godine očekuje 72 mil. kuna prihoda

Subota, 15. prosinca 2012. 21:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk će 2014. godine odigrati prijateljski susret s Fluminenseom na Marakani, kaže Paladino

Sjednica Nadzornog odbora Hajduka napokon je održana u optimističnoj atmosferi. Dobri rezultati momčadi u prvom dijelu prvenstva, te nešto bolja financijska situacija razlog su naznaka zadovoljstva čelnika kluba. Predsjednik NO-a Josip Paladino upoznao je novinare sa zaključcima:

- Prvi puta od kako postojimo kao tvrtka imamo plan i budžet za iduću godinu. Očekujemo 72 milijuna prihoda s time da očekujemo višak prihoda u odnosu na rashode. U kolovozu ili rujnu vidjet ćemo da li će nam biti potreban rebalans proračuna. Točno smo locirali gdje možemo smanjiti rashode, smanjili smo broj igrača, smanjili smo broj pratećih službi. Odlučili smo se na dovođenje igrača za koje nećemo trebati platiti odštete, kaže Paladino.

Paladino je otkrio iz kojih sve izvora misle namaknuti 72 milijuna kuna:

- Prodaja igrača je na prvom mjestu, ali mislim da imamo prostora da proračun kluba popunimo iz sponzorskih ugovora, robne marke, najma poslovnih prostora, prodaje ulaznica…

Trener Mišo Krstičević i sportski direktor Sergije Krešić podnijeli su svoja izvješća:

- Rezultati koje je ostvarila momčad su prihvatljivi, nastavit će se preustroj stručnog stožera. Krešić je spomenuo imena dvojice igrača koje bi želio vidjeti u Hajduku. Ne mogu ih niti ponoviti. Za nas je važno da budu pojačanja.

Raspravljalo se o suradnji s brazilskim prvakom Flumineseom:

- Fiorentini i Krešić postavili su zdrave temelje za suradnju s brazilskim prvakom Fluminenseom, ona se odnosi na razmjenu igrača i trenera. Svaki klub ima obvezu platiti trošak puta za igrača ili trenera. U slučaju možebitnog transfera nekog od igrača Fluminesea u Hajduk ili obrnuto, odšteta se dijeli na način da 60 posto transfera pripada matičnom klubu, a 40 klubu u kojem je igrao. To ništa ne mijenja našu koncepciju da u momčadi treba biti najmanje 8, 9 domaćih igrača. Hajduk će tijekom 2014. godine gostovati u Rio de Janieru i odigrati prijateljski susret s Fluminenseom na Marakani, zaključio je Paladino.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.