Hajduk trima pogocima preokrenuo rezultat protiv Vitorije

Četvrtak, 04. kolovoza 2022. 23:12 Napisao/la  Toni Bilić

Sahiti (67), Melnjak (75) i  Krovinović (87) osigurali Hajduku dva pogotka prednosti uoči uzvrata u Portugalu

Hajduk trima pogocima preokrenuo rezultat protiv Vitorije
Foto: HNK Hajduk

Prva utakmica 3. pretkola Konferencijske lige

HAJDUK – VITORIA SC 3:1

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 32.000.

Sudac: Mohammed Al – Hakim 6,5

Strijelci: 0:1 Miguel (61), 1:1 Sahiti (67), 2:1 Melnjak (75), 3:1 Krovinović (87)

Žuti karton: Krovinović (Hajduk), Tiago Silva, Semedo (Vitoria)

HAJDUK: L. Kalinić 6, Mikanović (od 77. Lovrencsics -), Simić 6,5, Elez 6,5 (Awaziem -), Melnjak 7,5 Vuković 5,5 (od 68. Atanasov -), Grgić 6,5, Sahiti 7,5 (od 77. Čolina -), Krovinović 7,5, Biuk 6,5, Livaja 7.

VITORIA SC: Bruno Varela 6,5, Miguel 6, Mumin 6, Villanueva 5,5, Ogawa 5,5, Andea Almeida 5 (od 45. D. Silva) 5, Semedo 6, Tiego Silva 6, Lameiras 5,5 (od 82. Antonin -), Andre Silva 5,5 (od 62. An. Silva 5,5), Da Luz 5 (od 62. Jota Silva 5)


Hajduk je ostvario pobjedu koja mu daje nadu da nakon uzvratne utakmice izbori plasman u play-off i dva susreta sa španjolskim Villarrealom.

Hajdukovi navijači dobro znaju što za klub znače europske utakmice, stoga su ispunili tribine poljudske ljepotice do posljednjeg mjesta.

Dvadesetak minuta bili su domaćini bolji, prijetili su preko Livaje i Biuka, potom su se "ugasili", gosti su za preuzeli kontrolu igre, posebice na sredini travnjaka.

Prvu ozbiljniju priliku domaćini su imali u 40. minuti, Sahiti je pucao sa nekih 13 metara, vratar gostiju je uspio obraniti udarac, lopta se odbila do Livaje koju je vratio pred vrata gostiju, na tom putu lopta je pogodila u ruku Semeda, no sudac Hakim samo je odmahnuo da se igra nastavi.

Domaćini su se bunili, ali sudac odluku nije promjenio.

U samoj završnici Livaja je pobjegao obrani gostiju, pucao je s desetak metara, vratar gostiju odbio je loptu u korner.

Domaćini su u nastavku susreta ušli puno agresivnije, što je rezultiralo najvećom prilikom u dotadašnjem tijeku susreta, Mikanović je odigrao povratnu loptu za Vukovića, koji je pucao sa nekih desetak metara, lopta je prošla pored desne stative.

Samo koju minutu kasnije gosti su poveli, Miguel je s 20 metara s desne strane lijevom nogom pogodio desne rašlje - 0:1.

Domaćini su vrlo brzo stigli do poravanja, Livaja je varkom tijela odmaknuo trojicu igrača, pogodio je lijevu Varelinu stativu, lopta se odbila do Sahitija koji je s 3 metra loptu poslao u mrežu - 1:1.

Svoju nadmoć domaćini su materijalizirali u 75. minuti, kada je Melnjak iskoristio pogrešku Miguela i s desetak metara lijevom nogom pogodio mrežu gostiju - 2:1.

U samoj završnici Krovinović je zabio euro-gol i Hajduku širom otvorio vrata plasmanu u play-off.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.