ŽESTOKA REAKCIJA S POLJUDA

Hajduk traži da se Ivan Bebek suspendira!

Četvrtak, 28. veljače 2013. 17:08 Napisao/la  Ivan Jelić

- Mislim da je primjerena kazna za suca Ivana Bebeka da narednu godinu dana ne sudi, kaže Marin Brbić

 

 

 

Postalo je to, nažalost, uvriježena praksa da se poslije derbija Hajduk – Dinamo, bez obzira gdje se utakmica odigrala, više priča o sucima i sudačkim previdima nego o igri i potezima pojedinaca. Tako je  i poslije dvoboja koji je odigran u srijedu navečer na Poljudu, a kojeg su "modri" riješili u svoju korist 1:2. Splićani su ogorčeni na suđenje glavnog suca Ivana Bebeka koji u 81. minuti nije dosudio jedanaesterac kada je udarac Sušića ispred praznog gola rukom obranio Vrsaljko. Nema dvojbe da je Bebek najveći krivac, ali se od krivnje ne može abolirati niti njegov pomoćnik iza gola Ante Vučemilović-Šimunović koji je trebao vidjeti igranje rukom dinamovog igrača i signalizirati Bebeku da dosudi najstrožu kaznu za bijele.

- Ljudski je griješiti, no suci bi trebali snositi posljedice za svoje pogreške. Bilo je za očekivati da bi mi iz penala postigli gol, te da bi uz isključenje Vrsaljka mogli kompletno promijeniti tijek susreta. S tri boda bili bi na pet, a ne na 11 bodova razlike u odnosu na Dinamo. Na svakoj idućoj utakmici imali bismo na Poljudu najmanje 20 tisuća gledatelja. Ne želimo spominjati ranije sudačke previde na našu štetu zbog kojih je razlika mogla biti manja, riječi su Marina Brbića, predsjednika Hajduka.

Prvi čovjek bijelih dometnuo je:

- Mislim da je primjerena kazna za suca Ivana Bebeka da narednu godinu dana ne sudi. To ne bi Hajduku donijelo ništa posebno, ali bi bila satisfakcija i upozorenje da se ovakve stvari ne ponavljaju ubuduće.

Uz Brbića pred novinare se pojavio i Vinko Radovani, jedan od odvjetnika kluba.

- Psi laju karavane prolaze, a dok ima pasa, karavane će sve teže prolaziti. Jednog dana karavana će se raspasti, a nikada se ne zna kada bi onaj koji laje mogao i ugristi . Ako se radilo o namjeri, to bi moralo značiti  ponavljanje utakmice o čemu govori članak 80. Mi ćemo inzistirati da odgovorni sankcioniraju pogreške suca, a to bi isto mogao napraviti HNS, po službenoj dužnosti. Uputit ćemo žalbu Komisiji za suce kao što smo uradili nebrojeno puta pa ćemo vidjeti do kud će nas to dovesti. Valjda će ljudima koji vode hrvatski nogomet jednom postati jasno gdje ovo sve skupa vodi jer osim na utakmicama Hajduka na ostalim susretima na tribinama se sakupi 200 do 300 gledatelja. Internacionalizirali smo naš problem i nemojte biti sigurni da ono što je kazao i govori predsjednik UEFA-e Michel Platini nema veze s onim što se nama događa u hrvatskom nogometu.

Na Poljudu ne razmišljaju o privatnoj tužbi protiv Bebeka.

- Suci su izuzetni od  krivnje za previd i to im se ne može dokazati, kazao je odvjetnik Radovani.

Isto tako Splićani ne mogu dokazati tko stoji iza svih događanja, ali...

- Ovako više ne ide! Teško je uprijeti u nekoga prstom bez dokaza, ali je kristalno jasno tko vuče glavne poteze u hrvatskom nogometu.Kada kazne suce kao što su kaznili suca Križarića koji je na utakmici protiv Rijeke na Kantridi dosudio penal koji nije postojao i vrate ga na prvoligašku listu nakon samo jedne utakmice pauze odnosno suđenja u Drugoj ligi uz obrazloženje da se vratio u formu, ništa se drastično neće promijeniti u našem nogometu.Koga ovakav nogomet uopće zanima, zaključio je predsjednik kluba Marin Brbić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.