KREDIT ODLAZI VJEROVNICIMA

Hajduk igračima duguje 13,9 milijuna kuna

Ponedjeljak, 22. listopada 2012. 11:23 Napisao/la  I. J.

Hajduk najviše duguje M. Buljatu (3.578.155 kuna) i Andriću (2.597.716) kuna. Djelatnicima Radne zajednice duguje se 3,2 milijuna kuna

Prije utakmice Hajduk – Istra 1961, Nadzorni odbor splitskog prvoligaša održao je sjednicu. U poluvremenu susreta predsjednik NO-a Josip Paladino izvijestio je novinare o zaključcima.

Kreditom vraćaju dugove
Na sjednici Nadzornog odbora odlučeno je da će se od 30 milijuna kuna kredita prioritetno isplatiti dugovanja igračima. Ukupan dug prema postojećem igračkom kadru, te igračima koji su prethodnih godina nosili bijeli dres iznosi 13.950.000 kuna.
Hajduk najviše duguje M. Buljatu 3.578.155 kuna, potom Andriću 2.597.716 kuna, Vejiću 2.336.907 kuna te Anasu Sharbiniju 1.852.148 kuna.
Bivšem stručnom stožeru, Balakovu 593.639 kuna, Grujevu 233.928 kuna, Arsovu 125.244 kuna.
Djelatnicima radne zajednice duguje se 3.250.000 kuna, trenerima 2.100.000. Od klubova Šibeniku se duguje 4.733.338 kuna, Osijeku 1.612.804 kuna.
To je samo dio dugovanja. Vjerovnika je puno više tako da od 30 milijuna kuna neće ostati niti lipe.


- Prihvatili smo plan i program sportskog direktora Sergija Krešića i trenera Miše Krstičevića. Razgovarali smo o raspodijeli novaca kada krediti budu odobreni. Prioriteti su nam igrači i obveze prema UEFA-i, ustvrdio je Josip Paladino i onda konkretno objasnio o čemu se radi.

- Ubuduće će radna zajednica umjesto 52 imati 37 zaposlenika koji će klub mjesečno koštati 2,7 milijuna kuna. Isto tako prihvaćen je prijedlog predsjednika Uprave Marina Brbića o izboru direktora financija, marketinga, logistike ali vam njihova imena ne mogu otkriti. Ne želimo da osobe koje su izabrane iz medija doznaju za svoj izbor, kazao je Josip Paladino.

Hajduk izabrao voditelje financija, marketinga i logistike
Na službenoj stranici Hajduka obznanili su imena voditelja financija, marketinga i prodaje te logistike, koje je u nedjelju na prijedlog predsjednika Uprave Marina Brbić potvrdio Nadzorni odbor. Voditelj financijske službe biti će Milan Prgomet koji tu funkciju i sada obnašao u klubu. Voditelj marketinga biti će Aljoša Bašić koji je radio u Piaggiu, dok je za voditelja logistike izabran Jakša Radnić koji je do prije nešto više od godine dana bio direktor Stanouprave. Svi izabrani imaju probni rok od 6 mjeseci.

Hajduk je tako prisiljen na štednju na svim razinama da bi se sanirao veliki dug, a s obzirom na mjere štednje taj budžet doći će u realnije okvire. Iako je budžete teško precizno izračunati, ostaje činjenica da je Hajduk u drastičnom padu budući da je donedavno trošio oko deset milijuna eura godišnje. Kada je napravljena pretvorba Hajduk je na računu imao 80 milijuna kuna, sada dug iznosi oko sto milijuna kuna.  Nema sumnje da će ubuduće i igrački ugovori biti značajno manji.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.