Hajduk - Split (19): Poklepović nezadovoljan novinarima, Vulić ne krije da je hajdukovac

Petak, 03. travnja 2015. 15:09 Napisao/la  Ivan Jelić

Osjećaji su uvijek onakvi kakvi trebaju biti, tužno mi je da se svaki put moram braniti od nekakvih napada. Sada branim boje Splita i učinit ću sve da pobijedimo, kaže trener Splita Zoran Vulić


Trener Hajduka Stanko Poklepović izašao je pred novinare uoči gradskog derbija protiv Splita koji je na rasporedu u subotu od 19 sati.

- Danas je dan mira, spokoja i molitve, tako se i ja ponašam pred utakmicu, ponosan sam što sudjelujem u dvoboju stogodišnjaka, a i vrlo zanimljivo je da Vulić kao bivši igrač Hajduka trenira Splita, a ja kao bivši igrač "crvenih" sam trener Hajduka. Oba kluba su dovoljno dobro pozicionirani na ljestvici, zato mislim da bi utakmica mogla biti dobra i morali bi je svi doći vidjeti, usudio bi se reći kako će biti neizvjesna. Imamo neke igrače koji će nedostajati, a mi ćemo se potruditi da izgledamo momčadski. Kod Kalinića je akutna situacija, branit će Ranilović, dvojba je između Maglice i Gotala, a bliže je da Maglica započne, rekao je Poklepović.

Vulićev igrački put
- Vulić je u mojem razdoblju rada napravio veliki iskorak, od napadača je došao do stopera europske klase. Imao je osjećaj za viđenje i situaciju i to ga čini drukčijem od drugih, a sada to može prenijeti i na svoje igrače, govori Poklepović.

U travnju će se odigrati čak tri gradska derbija, nakon utakmice u prvenstvu, slijede dvoboji u Kupu.

- Imamo cilj da prođemo Kup, ali i da pobjedimo sve utakmice pa tako i ovu. Ovo su klubovi koji imaju snagu da se sučeljavaju u istim natjecanjima i to je strašno dobro za ovaj grad. Radili smo dobro, Milevski će sigurno igrati, on je drukčiji i to ćemo nastojati iskoristiti, ne mogu vam opisati, on je poseban, rekao je Poklepović.

Morate pisati drukčije
Poklepović je prokomentirao mogućnost da Ricardo Moniz mogao dođe na njegovo mjesto ovog ljeta. 
- To nije priča za sada. Ono što ste pisali nije dobro klubu, znam da živite od toga, razumijem da klub mora već sada imati pretpostavke za 1. srpnja, ali da se ovako piše van kluba to je već neprimjereno. Igrač se ponaša drugačije i morate pisati drukčije, blaže. Vi žudite za informacijom, ali takve najave ne čine dobro klubu i momčadi, kao i meni koji sam ovdje potrošna roba. Možeš pisati kako hoćeš, ja sam potpisao ugovor do 1. srpnja i moja sugestija je da dovedemo domaćeg trenera, a vi dovodite Munhoza. Niste napisali da je Jozak rekao kako su naši momci nekarakterni. To pišite, kaže Poklepović

Evo što je rekao trener Splita Zoran Vulić uoči gradskog derbija:

- Osjećaji su uvijek onakvi kakvi trebaju biti, tužno mi je da se svaki put moram braniti od nekakvih napada. Sada branim boje Splita i učinit ću sve da pobijedimo. Stanko je izuzetan trener, enciklopedija nogometa. Volio bi da što duže ostane na klupi Hajduka, ali mojoj su momčadi potrebniji bodovi. Za mene je prvenstvo jednako važno kao i Kup. Mislim da je tako i Hajduku, međutim u Kupu nikad ne možete reći da su favoriti, ali ne razmišljamo još o tome, kaže Vulić.

Split nikada nije pobijedio na Poljudu...

- Istina, pokušat ćemo sve da prekinemo tu neugodnu tradiciju. Ne smije nas impresionirati publika, jer rijetko kad se u Hrvatskoj igra pred 10-15 tisuća ljudi. Hendikepirani smo neigranjem Glavine, Mršića, Roce i Barbarića. U nogometu igraju profesionalci, pa tako ovi koji budu igrali moraju dati svoj maksimum i tako se moraju ponašati, zaključuje Vulić.
.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.