Hajduk - Split: Igrači nisu zadovoljni Poklepovićevom taktikom za gradski derbi

Četvrtak, 02. travnja 2015. 10:31 Napisao/la  Ivan Jelić

Sudeći prema Poklepovićevim trennzima, Milović će dobiti zadatak da u stopu prati Cikallescija, dok će Vuković brinuti o Rogu


Navečer na Veliku subotu (19) na Poljudu se igra gradski derbi, Hajduk je domaćin najbližem susjedu Splitu. Utakmica je to od izuzetne važnosti za obje momčadi, bijelima trebaju tri boda u borbi za plasman u Europsku ligu, crvenima su bodovi potrebni kako bi što mirnije dočekali završnicu prvenstva. Hajduk s Lokomotivom i Zagrebom vodi borbi za treću i četvrtu poziciju, dok Split eventualnim porazom može se naći među momčadima koji će do posljednjeg kola strepiti za prvoligaški život. Osim toga četiri dana poslije gradski rivali odmjerit će snage u prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske.

Ogled na Veliku subotu umnogome će utjecati na sraz u polufinalu Kupa. Trener Stanko Poklepović nakon poraza od Zagreba prije stanke zbog nastupa reprezentacije, pokušava sve ne bi li igrače nekako vratio u život uoči subotnjeg dvoboja. Možda i većih problema ima na drugoj strani trener Splita Zoran Vulić. Momčad iz Parka mladeži izgubila je prije stanke na svom travnjaku od Lokomotive. Još je jedna zanimljivost vezana uz gradski derbi ili kako ga mediji vole nazvati derbi Sv. Duje, zaštitnika grada podno Marjana. Poklepović je igračku karijeru odradio u dresu Splita, Vulić najveći dio u dresu Hajduka.

Velika je nervoza u oba tabora. Špaco traži načina kako da otupi učinak dvojice najopasnijih "splitovaca", albanskog reprezentativca Sokola Cikalleschija te mladog hrvatskog reprezentativca Marka Roga. Ako je suditi po treninzima, Milović će dobiti zadatak da u stopu prati Cikallescija, dok će Vuković brinuti da Rog ima što manji učinak. Momčad nije zadovoljno prihvatila tu opciju ili kako Špaco voli kazati, impostaciju igre. Štoviše, jasno su mu stavili do znanja da ne bi željeli u takvom sustavu istrčati na travnjak. Zbog ozljede koljena gradski derbi preskočiti će Hajdukov reprezentativni čuvar mrže Lovre Kalinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.