PRVI PUT U PLUSU

Hajduk u 2015. godini ostvario dobit od 11 mil. kuna

Srijeda, 16. prosinca 2015. 23:34 Napisao/la  SC

U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno, kaže Pavasović-Visković

Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, Ljubo Pavasović Visković, nakon sastanka u utorak iznio je zanimljive podatke poslovanja splitskog kluba među kojima strši dobit kluba u 2015. godini od 11 milijuna kuna!

- Rezultati nisu još uvijek posve precizni, no sigurno je da neće biti slabiji nego su sada. U novijoj povijesti Hajduka nije se dogodilo da je zarađeno više nego je potrošeno i to treba respektirati. Projekciju za iduću godinu vam u ovom trenutku ne mogu precizno reći, ali predviđen je porast prihoda za više od 10%. Općenito, intencija je da se udio transfera u proračunu kluba što više smanji, odnosno, da klub iz operativnih prihoda podmirujemo sve rashode, a da transferi budu izvanproračunska stavaka. Većina etabliranih klubova u svijetu funkcionira na taj način. Cilj je ustanoviti Hajduk kao samoodrživi gospodarski subjekt čije postojanje nije upitno. Također, i da ostane narodni klub, a ne privatna igračka. Drugo, trend poslovanja je vrlo pozitivan i uzlazan. Od kad živimo u tržišnom gospodarstvu, nikad nismo zaradili više nego potrošili. To je jedni odgovoran put, više ne smije biti avanture, kaže Visković prema kojmu

- Još uvijek postoje dugovanja, i dok god je tako, ne možemo plaćati ozbilje odštete. Naslijeđeni dugovi su se dramatično smanjili, ali oni još uvijek postoje i mi se moramo odgovorno ponašati, govori Pavasović, koji je prokomentirao svoju dvogodišnju suspenziju:

- Ja sam pod kaznom već godinu dana, nemam ambicija biti nogometni djelatnik, držim se NO Hajduka, vodim ga i to je sve. Svoj posao imam i ne pada mi napamet ulaziti tamo gdje mi je mjesto, kaže Visković i naglašava da se NO neće baviti strukom:

- Ne možemo sebi dati za pravo da procjenjujemo je li netko stručan ili nije, je li nešto dobro ili nije. Mi nismo stručni za to i nećemo se u to miješati. Ali možemo reći da je ovo prva sezona u koju smo ušli malo ambicioznije. Do sada smo samo pokušavali držati glavu nad vodom, sada nam više ne visi mač nad glavom i ova sezona je pokazala neki određeni rezultatski iskorak, rekao je Visković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.